Privredna komora: Predložene Vladine ekonomske mjere će očuvati radna mjesta i likvidnost privrede

"Predstavljaju adekvatan izraz brige za poslovanje više hiljada preduzetnika, mikro, malih i srednjih preduzeća i za njihovih preko sto hiljada zaposlenih", saopštili su iz PKCG
1026 pregleda 0 komentar(a)
Privredna komora
Privredna komora

Privredna komora Crne Gore (PKCG) pozdravila je mjere podrške privredi, zaposlenima i socijalno ugroženim građanima koje je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković predstavio juče.

"Cijenimo da drugi paket ekonomskih mjera, koji je predložio ekonomski tim, stvara pretpostavke za brži oporavak privrede i očuvanje nivoa životnog standarda građana, uvažavajući zahtjeve biznis zajednice čije je poslovanje znatno otežano u uslovima pandemije bolesti COVID-19", navodi se u saopštenju.

Iz PKCG smatraju da će predložene mjere, kao i definisane prvim paketom, snažno doprinijeti, kako su saopštili, očuvanju radnih mjesta i likvidnosti privrede.

"Predstavljaju adekvatan izraz brige za poslovanje više hiljada preduzetnika, mikro, malih i srednjih preduzeća i za njihovih preko sto hiljada zaposlenih. Posebno ističemo podršku mjeri subvencioniranja novog zapošljavanja, koja motiviše preduzetnike, mikro, mala i srednja preduzeća da prošire kadrovsku bazu, što će doprinijeti razvoju njihovog poslovanja nakon, nadamo se, brzog prolaska epidemije u Crnoj Gori", saopštili su iz PKCG.

Oni su naglasili bitnost promišljenih mjera kojima su obuhvaćene, kako su kazali, strateške djelatnosti, među ostalima i poljoprivreda, čime se doprinosi nastavku politike ravnomjernog regionalnog razvoja i potenciranja važnosti domaće proizvodnje.

"Iako je riječ o mjerama koje imaju ograničeno vremensko djelovanje, naglašavamo da su značajna izdvajanja neophodna da bi se realizovale. Zato pozivamo sve kolege privrednike da sredstva podrške iskoriste na najbolji način, kako bi nakon izlaska iz krize prouzrokovane pandemijom doprinijeli ekonomskom oporavku Crne Gore i nastavku njenog intenzivnog razvoja. Privredna komora Crne Gore će i dalje u kontinuitetu sagledavati potrebe poslovnih subjekata i doprinositi kvalitetu svih budućih ekonomskih mjera Vlade", zaključuje se u saopštenju PKCG.

Bonus video: