ODBLOKIRAN RAČUN OPŠTINE

Ulcinj izašao iz blokade: Iz Egalizacionog fonda uplaćeno 150.000 eura

Predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić u ponedjeljak je poslao zahtjev ministru finansija Darku Radunoviću za pozajmicu od 200 hiljada eura iz Egalizacionog fonda za prevazilaženje krize zbog blokade
2762 pregleda 0 komentar(a)
Opština Ulcinj, Foto: Boris Pejović
Opština Ulcinj, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.04.2020. 18:40h

Ulcinj je izašao iz višednevne blokade nakon što je na račun Opštine juče uplaćeno 150.000 eura iz Egalizacionog fonda, saznaju "Vijesti".

Račun Opštine bio je blokiran od prošlog petka na osnovu pravosnažne sudske presude zbog neekspropisane imovine u sporu koji datira skoro 40 godina na iznos od 120 hiljada eura.

Predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić u ponedjeljak je poslao zahtjev ministru finansija Darku Radunoviću za pozajmicu od 200 hiljada eura iz Egalizacionog fonda za prevazilaženje krize zbog blokade.

Sredstva koja su tražena u zajam, planirana su budžetom fonda za Ulcinj za ovu godinu.

Nrekić je u zahtjevu Radunoviću naveo da Opština Ulcinj u teškom vremenu, preduzima sve aktivnosti u skladu sa preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela protiv širenja zaraze prozrokovane virusom Covid19.

Naglasio je i da u okviru Opštine, funkcioniše i lokalni štab za vanredne situacije, koji je, kako je naveo, u stalnom zasijedanju. Budući na značajan pad prihoda, Nrekić je zamolio Radunovića da Ulcinju izađe u susret kako bi Opština uopšte mogla da funkcioniše.

Preporučujemo za Vas