Menadžment i sindikat Plantaža dogovorili moguće smanjenje zarada za oko 30 odsto

„Sporazum je potpisan pod uslovom i na način da se, prije svega, zaštite zaposleni sa najnižim primanjima, tako da će oni čija zarada ne prelazi 500 EUR imati realno smanjenje od deset odsto. Zarade menadžmenta i druge rukovodne strukture biće umanjene oko 40 odsto“, navodi se u saopštenju
3462 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Plantaže, Plantaže
Ilustracija, Foto: Plantaže, Plantaže
Ažurirano: 16.04.2020. 18:35h

Predstavnici menadžmenta i Sindikalne organizacije Plantaža potpisali su sporazum kojim je smanjena obračunska vrijednost koeficijenta, što bi se nominalno moglo odraziti na smanjenje zarada zaposlenih od oko 30 odsto.

Iz kompanije su saopštili i da se potpisanim sporazumom štite zaposleni sa najnižim primanjima.

„Sporazum je potpisan pod uslovom i na način da se, prije svega, zaštite zaposleni sa najnižim primanjima, tako da će oni čija zarada ne prelazi 500 EUR imati realno smanjenje od deset odsto. Zarade menadžmenta i druge rukovodne strukture biće umanjene oko 40 odsto“, navodi se u saopštenju.

Predstavnici Plantaža su objasnili da se kompanija, zbog pandemije koronavirusa, suočila sa problemima zbog kojih je u značajnom obimu smanjila, a u određenim segmentima i obustavila redovne radne aktivnosti.

Zbog toga je, kako su dodali, intezivirana komunikacija između vlasnika, menadžmenta i Sindikalne organizacije, u okviru koje su pornađena zadovoljavajuća rješenja koja manifestuju neophodni nivo jedinstva i spremnosti svih da se pristupi sagledavanju i rješavanju nastalih problema.

Iz Plantaža je saopšteno da su preduzete aktivnosti u cilju organizovanja minimuma procesa rada i ostvarivanja ušteda po svim osnovama, kako bi se obezbijedili opstanak i budućnost kompanije, materijalna egzistencija i socijalna sigurnost zaposlenih, ali i likvidnost preduzeća uz istovremeno očuvanje postojećih radnih mjesta.

Iz kompanije su naveli da je trenutno najveći dio zaposlenih u Plantažama kod kuće, sa porodicama, i da se pridržavaju preporuka Vlade i Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti.

„U novonastalnoj vanrednoj situaciji, za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa, primarni cilj kompanije je da sačuva proizvodnju, kao i da se sve planirane agrotehničke mjere i radne operacije u njenim vinogradima i voćnjacima sprovedu na vrijeme i u zadatim agrorokovima“, rekli su predstavnici Plantaža.

Oni su podsjetili da je prošla godina, i pored toga što je završena pozitivnim poslovnim rezultatom, bila jedna od najtežih, prvenstveno zbog loše berbe uzrokovane katastrofalnim klimatskim uslovima.

Bonus video: