Đukanović: Prešli smo put od najmanje razvijene republike Jugoslavije do najdinamičnije ekonomije Zapadnog Balkana

Prema njegovim riječima, kako bi još brže išli naprijed i ispunili očekivanja građana Crne Gore i predstavnika biznisa, potrebno je da nastavimo da više i odgovornije radimo, konstruktivnije sarađujemo i ponudimo održive odgovore na brojne izazove sa kojima sa suočavamo
4408 pregleda 38 komentar(a)
Đukanović, Foto: Filip Roganović
Đukanović, Foto: Filip Roganović

Crnogorski predsjednik, Milo Đukanović, čestitao je Dan Privredne komore (PKCG) i poručio da treba nastaviti sa usvajanjem novih znanja i daljim unapređenjem ambijenta za investicije i biznis.

Đukanović je Dan PKCG i obilježavanje 92 godine postojanja te asocijacije čestitao njenom predsjedniku Vlastimiru Goluboviću, svim zaposlenima i članovima.

On je kazao da crnogorska tradicija i poštovanje istorije opominju da ne zaboravimo brojne pregaoce koji su, tokom gotovo jednog vijeka, dali nemjerljiv doprinos razvoju Crne Gore.

„Njihovi napori i rezultati utkani su u današnji privredni život. Upravo zahvaljujući pregalaštvu, istrajnosti i permanentnom uspostavljanju i poštovanju standarda, prešli smo put od najmanje razvijene republike bivše Jugoslavije, do najdinamičnije ekonomije Zapadnog Balkana, države koja je umješno obnovila nezavisnost, postala članica NATO-a i ostvarila veliki napredak u procesu pristupanja Evropskoj uniji (EU), da je skoro izvjesno da će postati njena prva naredna članica“, naveo je Đukanović u čestitki.

Prema njegovim riječima, kako bi još brže išli naprijed i ispunili očekivanja građana Crne Gore i predstavnika biznisa, potrebno je da nastavimo da više i odgovornije radimo, konstruktivnije sarađujemo i ponudimo održive odgovore na brojne izazove sa kojima sa suočavamo.

„Na taj način poboljšaćemo uslove za život i stvaranje u Crnoj Gori. U tom procesu PKCG ima nezamjenjivu ulogu. Dijalog sa privrednicima i inkluzivni proces kreiranja razvojnih politika, najbolji je put za snaženje kapaciteta i učvršćivanje povjerenja, time i za uspostavljanje novih poslovnih standarda i vrijednosti na kojima počiva svako moderno društvo“, kazao je Đukanović.

On je predstavnicima PKCG poželio mnogo uspjeha u daljem radu, a ovogodišnjim laureatima čestitao vrijedna priznanja.

Bonus video: