U Crnoj Gori u funkciji oko 120 benzinskih stanica

"Do kraja 2020.godine sva privredna društva koja su imala instalirane jednoplaštne rezervoare rade na njihovoj modernizaciji i zamjeni u dvoplaštne tankove, kako Zakon o zaštiti životne sredine nalaže"
2313 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock

Do kraja 2020.godine sva privredna društva koja su imala instalirane jednoplaštne rezervoare rade na njihovoj modernizaciji i zamjeni u dvoplaštne tankove, kako Zakon o zaštiti životne sredine u Crne Gore nalaže, saopštili "Vijestima" iz UNKCG.

U Crnoj Gori je trenutno u funkciji oko 120 benzinskih stanica. Podaci Udruženja naftnih kompanija Crne Gore (UNKCG) govore da na kraju 2019.godine, od ukupno132 benzinske stanice, njih šest nijesu bile u funkciji, da je 10 pumpi tokom tokom prošle godine bilo u procesu adaptacije i osavremenjavanja, i da su tokom prvog kvartala ove godine neke od njih su počele sa radom.

"Do kraja 2020.godine sva privredna društva koja su imala instalirane jednoplaštne rezervoare rade na njihovoj modernizaciji i zamjeni u dvoplaštne tankove, kako Zakon o zaštiti životne sredine u CG nalaže. Upravo ta zakonska regulativa, je podstakla, da se usljed tih zamjena jednoplaštnih u dvoplaštne rezervoare adaptiraju i kompletne benzinske stanice”, saopštili su “Vijestima” iz UNKCG.

Evidentno je da se asortiman usluga na benzinskim stanicima u Crnoj Gori jako unaprijedio, dok je za svaku pohvalu, kako napominju iz UNKCG “kvalitet goriva koji je redovno kontrolisan od strane kontrolne akreditovane labaratorije prije puštanja robe u slobodan promet, i kontrolisan od nadležnih instituacija na samim benzinskim stanicama, što kupcu daje sigurnost u kvalitet”.

"To najbolje potvrđuje i činjenica, da nakon uvođenja novog Pravilnika o kontroli kvaliteta iz 2016. godine do danas nije bilo značajnih reklamacija od strane kupaca. Evidentno je da se na tržištu Crne Gore broj benzinskih stanica postepeno uvećava, da se grade nove i modernizuju postojeće benzinske stanice. U 2020.godini bladi trend porasta i interesovanja se i dalje nastavlja, a benzinske stanice, pored standardnih usluga prodaje goriva, teže da kupcima budu na usluzi i sa drugim širim asortimanom. Uskoro treba očekivati da će pojedine benzinske stanice raditi i na otvaranju električnih brzih punionica”, naveli su iz UNKCG.

Bonus video: