Posao za 210 osoba kroz program "Stop sivoj ekonomiji"

"Zapošljavanje učesnika, kao i prethodnih godina, sprovešće se posredstvom agencije za privremeno ustupanje zaposlenih", saopšteno je iz Vlade
2871 pregleda 1 komentar(a)
Zavod za zapošljavanje, Foto: Luka Zeković
Zavod za zapošljavanje, Foto: Luka Zeković

Kroz program "Stop sivoj ekonomiji" posao će na sedam mjeseci dobiti 210 nezaposlenih osoba sa Zavoda za zapošljavanja.

Nosilac programa "Stop sivoj ekonomiji" u tekućoj godini je Ministarstvo rada i socijalnog staranja – Zavod za zapošljavanje Crne Gore, a realizovaće se u saradnji sa Poreskom upravom, Upravom za inspekcijske poslove, Upravom policije, Upravom carina i Ministarstvom saobraćaja i pomorstva.

Kako je saopšteno iz Vlade, aktivnosti su usmjerene na osposobljavnje i zapošljavanje mladih na poslovima pružanja tehničke podrške i pomoći službenim licima Poreske uprave, Uprave za inspekcijske poslove, Uprave policije, Uprave carina i organizacionih jedinica koje se bave inspekcijskim nadzorom u okviru Ministarstva saobraćaja i pomorstva, na aktivnostima suzbijanja sive ekonomije.

"Zapošljavanje učesnika, kao i prethodnih godina, sprovešće se posredstvom agencije za privremeno ustupanje zaposlenih. Uključivanjem mladih u tržište rada kroz jačanje mjera aktivne politike zapošljavanja ostvaruje se i jačanje institucionalnih kapaciteta i ljudskih resursa u organima državne uprave nadležnim za inspekcijski nadzor", saopšteno je iz Vlade.

Bonus video: