Opština Berane: Sjemenski krompir i sjemenski luk dodijeljeni poljoprivrednicima

"Nabavka je izvršena iz razloga što se na teritoriji opštine Berane veliki dio stanovništa bavi poljoprivredom i nemaju drugih izvora prihoda", kazao je sekretar za poljoprivredu, turizam i vodoprivredu Božo Premović
1521 pregleda 0 komentar(a)
Dodjela sjemenskog krompira i sjemenskog luka, Foto: Opština Berane
Dodjela sjemenskog krompira i sjemenskog luka, Foto: Opština Berane

Opština Berane je posredstvom Sekretarijata za poljoprivredu, turizam i vodoprivredu sprovela akciju besplatne dodjele sjemenskog krompira i sjemenskog luka kao pomoć za 800 poljoprivrednih proizvođača sa teritorije te opštine, saopšteno je danas iz Opštine Berane.

"Shodno trenutnoj situaciji u kojoj se nalazimo, izvršena je nabavka i podijeljeno je 20 tona sjemenskog krompira sorte – Agria i 1,6 tona sjemenskog luka sorte Stuttgarter – Holandski žuti, koje smo podijelili shodno spiskovima koje su nam dostavili predsjednici mjesnih zajednica. Nabavka je izvršena iz razloga što se na teritoriji opštine Berane veliki dio stanovništa bavi poljoprivredom i nemaju drugih izvora prihoda", kazao je sekretar za poljoprivredu, turizam i vodoprivredu Božo Premović.

Po njegovim riječima na ovaj način je Opština Berane, u okviru svojih mjera, pomogla lokalnom stanovništvu koje je donijela u vezi sa pojavom koranavirusa.

"Dodjela sjemenskog krompira i sjemenskog luka je stimulacija i od izuzetnog je značaja za dalje nesmetano obavljanje poljoprivrednih aktivnosti i egzistenciju poljoprivrednih domaćinstava i lokalne zajednice uopšte usled novonastale situacije pojavom kovid-19“, zaključio je Premović.

Bonus video: