organizovan poseban prevoz

Opslužili više od pet hiljada putnika u vrijeme epidemije

Putnici su doputovali posebno organizovanim letovima iz Mađarske, Austrije, Rusije, Velike Britanije, Češke, Francuske, Turske, Italije, Španije, Srbije, Poljske, Njemačke, Švajcarske, Švedske, Belgije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Holandije
1262 pregleda 3 komentar(a)
Aerodrom Podgorica, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović
Aerodrom Podgorica, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović
Ažurirano: 26.04.2020. 10:33h

Aerodromski radnici su od obustave komercijalnih letova oposlužili više od pet hiljada putnika za koje je organizovan poseban prevoz, poštujući predviđene epidemiološke procedure, saopštio je izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić.

„Iako su prvi u kontaktu sa putnicima koji dolaze iz područja ugroženih novim koronavirusom, do sada nismo imali nijedan slučaj zaraženih radnika, što govori o striktnom poštovanju procedura koje su predviđene u ovoj situciji”, naveo je Orlandić u saopštenju.

On je rekao da su u kompaniji vrlo ponosni na njihove kolege iz operative koji su od 18. marta opslužili preko pet hiljada putnika, kroz 148 letova.

Iz Aerodroma su podsjetili da je Vlada, nakon obustave vazdušnog saobraćaja zbog prevencije širenja koronavirusa, preduzela posebne mjere transporta stranaca koji žive i rade u Crnoj Gori do njihovih matičnih zemalja, kao i dovođenje kući crnogorskih državljana koji žive u inostranstvu.

Od kako je uvedena obustava komercijalnih letova, naredbom Ministarstva zdravlja, podgorički aerodrom je opslužio 5,12 hiljada putnika, za koje su organizovani posebni letovi.

“U akcijama dovođenja crnogorskih državljana iz inostranstva, opsluženo je 1,93 hiljade putnika, koji su prevezeni sa 74 leta. Iz Crne Gore je ispraćeno 3,19 hiljada stranaca koji su ovdje živjeli i radili, do njihovih matičnih zemalja”, navodi se u saopštenju.

Putnici su doputovali posebno organizovanim letovima iz Mađarske, Austrije, Rusije, Velike Britanije, Češke, Francuske, Turske, Italije, Španije, Srbije, Poljske, Njemačke, Švajcarske, Švedske, Belgije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Holandije.

Preporučujemo za Vas