Prijem aplikacija se trenutno realizuje smanjenom dinamikom

Darmanović: I dalje veliko interesovanje za program ekonomskog državljanstva

Za očekivati je da se nakon popuštanja mjera donešenih u cilju zaštite od koronavirusa realizovanje programa nastavi u većem obimu, saopštio je ministar
1317 pregleda 2 komentar(a)
Srđan Darmanović, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković, Luka Zeković, Luka Zeković
Srđan Darmanović, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković, Luka Zeković, Luka Zeković

Prijem aplikacija za Program ekonomskog državljanstva realizuje se smanjenom dinamikom, ali je za očekivati da se nakon popuštanja mjera donešenih u cilju zaštite od koronavirusa njegovo realizovanje nastavi u većem obimu, saopštio je ministar vanjskih poslova, Srđan Darmanović.

On je kazao da je epidemija izazvana koronavirusom uticala dijelom i na taj Program, kao i na sve ostale segmente ekonomije.

“Međutim, kako su Vladu informisali licencirani agenti za posredovanje, interesovanje za Program je i dalje veliko”, rekao je Darmanović agenciji Mina-business.

On je naveo da se prijem aplikacija realizuje smanjenom dinamikom, jer glavno ograničenje predstavljaju zatvorene granice, ali Program nije prekinut.

“Na osnovu dosadašnjih informacija, za očekivati je da se, nakon popuštanja donešenih mjera u cilju zaštite od koronavirusa, realizacija Programa nastavi u većem obimu”, kazao je Darmanović.

Prijem prvih aplikacija za Program crnogorskog ekonomskog državljanstva počeo je krajem prošle i početkom ove godine.

Programom je definisano da po jednom zahtjevu minimalna obaveza ulaganja bude 100 hiljada eura za razvoj manje razvijenih opština, odnosno najmanje 250 hiljada i 450 hiljada eura za ulaganje u jedan od projekata sa liste razvojnih u zavisnosti od regiona u koji se ulaže.

Program je ograničen na dvije hiljade zahtjeva.

Preporučujemo za Vas