Fidelity consulting: Banke "ispalile" Ministarstvo finansija za finansiranje kapitalnih projekata

"Prema zvaničnoj informaciji Vlade, zahtjevi za ponudama su poslati na adrese 13 banaka od kojih je u roku (31. mart) konačno pozitivno odgovorila samo jedna banka i to sa ponudom od 5 miliona eura"
7166 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay, Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay, Pixabay

Samo jedna banka dostavila je ponudu za kreditno zaduženje Vlade od 40 miliona eura za kapitalne projekte i to u iznosu od pet miliona eura, objavila je konsultantska firma Fidelity Consulting.

Kako su naveli, prema zvaničnoj informaciji Vlade, Ministarstvo finansija je, u skladu sa zakonom, pokušalo da obezbijedi 40 miliona eura radi finansiranja kapitalnih projekata.

"Takođe, prema zvaničnoj informaciji Vlade, zahtjevi za ponudama su poslati na adrese 13 banaka od kojih je u roku (31. mart) konačno pozitivno odgovorila samo jedna banka i to sa ponudom od 5 miliona eura. Ovakvi kapitalno odbijanje zaslužuje da se malo poigramo statistikom: 92% banaka je "ispalilo" ministarstvo finansija za finansiranje kapitalnih projekata", piše u objavi Fidelity Consulting za zvaničnoj Facebook stranici.

Dodaju da ne znaju "koji je razlog ovakvog kapitalnog odbijanja", te da su "možda u šumi".

"Još čekamo da vidimo podatke o avansima iz prvog seta mjera podrške privredi, jer podaci o njima misteriozno nestaju iz podebljih izvještaja i o njima se još misterioznije usmeno raspravlja na sjednicama Vlade. Izgleda da ima para za avanse nekolicini a nema para za subvencije svim ostalima; da je vječna Diskriminacija", navodi se u objavi Fidelity Consulting.

Bonus video: