BORBA PROTI SIVE EKONOMIJE

Budi odgovoran: Evidentirana jedna primjedba i pohvala

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555
1104 pregleda 1 komentar(a)
Budi odgovoran, Foto: Budi odgovoran
Budi odgovoran, Foto: Budi odgovoran
Ažurirano: 03.05.2020. 16:05h

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirana jedna primjedba, ali i pohvala.

Pohvala se odnosila na kvalitet usluge i proizvoda buregdžinice u Podgorici.

Evidentirana je i primjedba koja se odnosila na smeće oko stovarišta Cerovo u Sutomoru, na osnovu koje nije izrečena novčana kazna.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Preporučujemo za Vas