Za subvencije se prijavilo 1.824 preduzeća

Od danas će biti moguće podnošenja zahtjeva i za preduzetnike koji ne posjeduju digitalni sertifikat
2279 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Twitter/MinEkCG
Ilustracija, Foto: Twitter/MinEkCG

Za državne subvencije do sada se prijavilo 1.824 preduzeća.

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomije, odobrena su 1.703 zahtjeva za isplatu zarada u bruto iznosu većem od 2 miliona eura.

"Od danas će biti moguće podnošenja zahtjeva i za preduzetnike koji ne posjeduju digitalni sertifikat", podsjetili su iz Ministarstva ekonomije.

Podnošenje zahtjeva za isplatu subvencije je startovalo 1. maja.

Subvencije zarada su dio drugog paketa mjera podrške građanima i privredi u ublažavanju posledica ekonomske krize izazvanih pandemijom koronavirusa koji je vrijedan 75 miliona eura u bruto iznosu, odnosno 45 miliona eura u neto iznosu.

Podrška za subvencije uključuje subvencije zarada za zaposlene u zatvorenim djelatnostima (uključujući turistički sektor) i onim ugroženim (preduzetnici, mikro, mala i srednja preduzeća sa značajnim padom prihoda) za april i maj, kao i za one koji su u karantinu ili samoizolaciji i koji ostaju sa djecom koja nijesu starija od 11 godina zbog zatvorenih škola.

Osim subvencija, u paketu je i po 50 eura pomoći za dio penzionera i nezaposlenih koji ne primaju naknade, pomoć socijalno ugroženima, poljorivrednicima, ribarima, medijima kroz kedit IRF-a, uz linije za prirednike za koje se procedure takođe moraju olabaviti...

Bonus video: