SAOPŠTENO IZ MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE

Vlada uplatila doprinose poljoprivrednim osiguranicima za šest mjeseci

"Cilj ove podrške je da se pomogne poljoprivrednim proizvođačima da sačuvaju redovan status osiguranika, kako bi ostvarili pravo na penziju"
2775 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Ministarstvo poljoprivrede
Ilustracija, Foto: Ministarstvo poljoprivrede
Ažurirano: 08.05.2020. 11:26h

Vlada je uplatila doprinose poljoprivrednim osiguranicima za šest mjeseci, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

"U cilju ublažavanja posljedica epidemije COVID 19, Vlada je na sjednici od 24. aprila 2020. godine donijela odluku da se, kroz Posebni program podrške poljoprivredi i ribarstvu, uplate svi doprinosi za 528 poljoprivrednih osiguranika koji redovno uplaćuju doprinose, u ukupnom iznosu od 163.099,20 eura", saopšteno je iz Ministarstva. 

Kažu da na ovaj način, svaki osiguranik dobija 308,9 eura, i to 185,34 eura na ime doprinosa koje bi lično trebao da uplati, kao i 123,56 eura koji se u skladu sa Vladinom Uredbom, uplaćuje iz budžeta Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

"Cilj ove podrške je da se pomogne poljoprivrednim proizvođačima da sačuvaju redovan status osiguranika, kako bi ostvarili pravo na penziju", zaključeno je.

Preporučujemo za Vas