"Ulcinjska rivijera" u minusu 216 hiljada eura, dvije banke i dvije osiguravajuće kuće u plusu

Prva banka Crne Gore, koju kontroliše Aco Đukanović, brat crnogorskog predsjednika, ostvarila je neto profit u iznosu od 335 hiljada eura
1648 pregleda 1 komentar(a)
Velika plaža ulcinjska rivijera, Foto: Arhiva Vijesti
Velika plaža ulcinjska rivijera, Foto: Arhiva Vijesti

Hotelsko turističko preduzeće „Ulcinjska rivijera“ ostvarilo je od januara do kraja marta ove godine (prvi kvartal) gubitak u iznosu od 216,4 hiljada eura. To je za oko 9,3 odsto manji gubitak u odnosu na uporedni period 2018. kada je iznosio 238,6 hiljada eura.

Poredeći prošlogodišnji kvartal sa prva tri mjeseca ove godine, poslovni prihodi su smanjeni sa 36.500 eura na 5.850 eura, a poslovni rashodi sa oko 246 hiljada na 211 hiljada eura.

Crnogorska komercijalna banka (CKB) tokom prvog kvartala (januar, februar i mart) ove godine ostvarila je neto profit u iznosu od 1.645.000 eura, pokazuje izvještaj o poslovanju.

Prva banka Crne Gore, koju kontroliše Aco Đukanović, brat crnogorskog predsjednika, ostvarila je neto profit u iznosu od 335 hiljada eura.

Osiguravajuća kompanija „Swiss osiguranje“, tokom prvog kvartala ove godine, ostvarila je neto profit u iznosu od od 51.991 euro, što je bolji rezultat u odnosu na uporedni period prošle godine kada je dobit iznosila 33.025 eura.

Većinski vlasnik Swiss osiguranja je hotelsko preduzeće „Fjord“ iz Kotora sa 57,33 odsto akcija. Većinski vlasnik kotorske firme „Fjord“ je Alpha Invest iz Podgorice, u vlasništvu biznismena Veselina Barovića.

Podaci iz konsolidovanog bilansa uspjeha Lovćen osiguranja, objavljeni na sajtu Montenegroberze, pokazuju da je to osiguravajuće društvo, tokom prva tri mjeseca ove godine, ostvarilo neto dobit u iznosu od 739 hiljada eura.

Bonus video: