Građevinarima unaprijed isplaćeno 8,2 miliona

U odnosu na nedavno saopštene podatke, u srijedu je firmi Erlang isplaćeno 236.652 eura za izgradnju fudbalskog stadiona na Cetinju i 52.134 eura firmi Inženjering Put iz Podgorice vezano za izgradnju transfer stanice u Opštini Andrijevica
2794 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Građevinskim kompanijama je iz budžeta do juče je avansno (unaprijed) isplaćeno ukupno 8.187.013 eura, podatak je Uprave javnih radova (UJR), koja ih je angažovala za projekte.

U odnosu na nedavno saopštene podatke, u srijedu je firmi Erlang isplaćeno 236.652 eura za izgradnju fudbalskog stadiona na Cetinju i 52.134 eura firmi Inženjering Put iz Podgorice vezano za izgradnju transfer stanice u Opštini Andrijevica.

U četvrtak i petak, prema dostupnim podacima UJR, avansna plaćanja iz državnog budžeta nijesu isplaćivana za radove za kapitalne projekte. Vlada je odobrila ukupno 9,47 miliona eura za plaćanje radova unaprijed.

Ukupna vrijednost izgradnje stadiona na Cetinju košta nešto više od 4,39 miliona eura, a do sada su realizovani radovi vrijedni oko 2,02 miliona. Izgradnja transfer stanice u Andijevici koštaće ukupno 578,37 hiljade eura, a do sada su izvedeni radovi vrijedni oko 57 hiljada eura.

Mjeru da se, uz bankarske garancije, djelimično a najviše do 20 odsto vrijednosti projekta, unaprijed isplate građevinske kompanije angažovanim za javne radove, donijela je Vlada 19. marta. Obrazloženje je da se tako pomaže njihova likvidnost i ne zaustavljaju projekti u periodu epidemije koronavirusa.

Bonus video: