Aerodromi obustavili dva tendera

Zbog toga što nije dostavljena nijedna formalna i ispravna ponuda, obustavljen je tender za nabavku specijalnog vozila za odleđivanje aviona koje je trebalo da bude kupljeno za aerodrom u Podgorici. Procijenjena vrijednost vozila, bila je 360 hiljada eura sa PDV-om
1499 pregleda 0 komentar(a)
“Privremena mjera i ne odnosi se na one koji opslužuju humanitarne letove”: ACG, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović
“Privremena mjera i ne odnosi se na one koji opslužuju humanitarne letove”: ACG, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović

Preduzeće Aerodromi Crne Gore obustavilo je dva postupka javnih nabavki nove opreme za opsluživanje vazduhoplova na aerodromima u Tivtu i Podgorici, ukupne procijenjene vrijednosti 1.110.000 eura sa PDV-om.

Zbog toga što nije dostavljena nijedna formalna i ispravna ponuda, obustavljen je tender za nabavku specijalnog vozila za odleđivanje aviona koje je trebalo da bude kupljeno za aerodrom u Podgorici. Procijenjena vrijednost vozila, bila je 360 hiljada eura sa PDV-om.

Na tender su prispjele četiri ponude preduzeća iz Srbije i Crne Gore koja su nudile opremu proizvedenu u Kini, Turskoj, Irskoj i Danskoj, ali nijedna od njih nije bila formalno ispravna.

Iz istog razloga obustavljen je i tender za nabavku tri komada vučnih stepenica za ukrcaj putnika u avione za potrebe aerodroma Podgorica, procijenjene vrijendosti 250.000 eura sa PDV-om, kao i tender za kupovinu četiri komada samohodnih stepenica za ukrcaj putnika u avione za potrebe aerodroma Tivat, procijenjene vrijednosti 600 hiljada eura sa PDV-om. Na oba ova tendera stigle su po tri ponude kompanija koje su nudile proizvode iz Kine, Slovenije, Turske i Francuske.

Na svakom od ovih tendera finansijski najpovoljniju ponudu dala je beogradska kompanija “Korkovado“ koja je nudila opremu kineskog proizvođača Jinagsu Cartoo Aviation Technology, a koja je u slučaju stepenica bila čak i skoro duplo jeftinija od ponuda koje su podrazumijevale opremu renomiranih evropskih proizvođača.

Bonus video: