Proširene subvencije, bez naknade kod igara na sreću

Vlada je donijela mišljenje da priređivači igara na sreću imaju pravo na oslobađanje od fiksne koncesione naknade za mjesece u kojima nijesu radili zbog mjera Vlade protiv epidemije koronavisrusa
2244 pregleda 0 komentar(a)
novac euri
novac euri

Vlada je donijela i odluku da privatne zdravstvene ustanove uključi u program subvencioniranja, pa će imati pravo na subvenciju u vrijednosti pune minimalne bruto zarade. Isto pravo imaće i preduzetnici sa šifrom djelatnosti 4781 - trgovina na malo hranom, pićima i duvanskim proizvodima na tezgama i pijacama.

Usvojena je dopuna Srednjoročnog plana Investiciono-razvojnog fonda za period 2019-2022. godine da bi se program kredita mogao uskladiti sa potrebama privrede i preduzetnika usljed situacije izazvane pandemijom koronavirusa.

Vlada je donijela mišljenje da priređivači igara na sreću imaju pravo na oslobađanje od fiksne koncesione naknade za mjesece u kojima nijesu radili zbog mjera Vlade protiv epidemije koronavisrusa. Mišljenje je tražila Uprava za igre na sreću, kojoj su se obraćali priređivači igara, a nije imala nadležnost da ih oslobodi plaćanja naknade. Oslobađanje su tražile kladionice i klubovi sa igrama na sreću na automatima, čija mjesečna fiksna koncesija iznosi 500 eura po kladionici i 50 eura po automatu za igru. Ukupno oslobođenje od plaćanja ove naknade za sve priređivače iznosilo bi 630.000 eura za dva mjeseca koliko nisu mogli da rade. Kazina još ne mogu da rade, a iz Vlade navode da će i oni imati ovo pravo u odnosu na period koji ne budu radili. Fiksna koncesija za kazina iznosi 50.000 godišnje.

Vlada je dala saglasnost za početak pripremnih radova za gradnju dionica Cetinje - Čevo, dužine 23 kilometra.

Bonus video: