Sekulić: Značajno unaprjeđenje u odnosu na postojeći Zakon

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić, u završnoj riječi, zahvalila je poslanicima na učešću u višednevnoj raspravi i predloženim amandmanima koji bi trebalo da poboljšaju tekst predloženog zakona
1982 pregleda 1 komentar(a)
Sekulić danas u parlamentu, Foto: Printscreen YouTube
Sekulić danas u parlamentu, Foto: Printscreen YouTube

Skupština Crne Gore završila je jutros raspravu o Predlogu novog zakona o privrednim društvima, koji je predložila Vlada, i o tom tekstu će se poslanici naknadno izjasniti.

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić, u završnoj riječi, zahvalila je poslanicima na učešću u višednevnoj raspravi i predloženim amandmanima koji bi trebalo da poboljšaju tekst predloženog zakona.

„Ovaj zakon biće značajno unaprjeđenje u odnosu na postojeći koji je trenutno na snazi. Kroz njegov tekst smo se trudili za sve ono što nam je, u praksi, bilo nedoumica ili nepotpuno, unaprijedimo koristeći dobra iskustva iz prava Evropske unije (EU)“, navela je Sekulić.

Ministarka ekonomija je objasnila da su u Predlog novog zakona ugradili dobra iskustva iz prava EU sadržana u evropskim direktivama.

„U Crnoj Gori trenutno posluje 99 odsto privrednih društava koja su u privatnom vlasništvu i jedan odsto društava koja su u državnom vlasništvu. Ovaj zakon se odnosi na sve, tako da nadam se da će naša privreda biti zadovoljna jer smo, u prethodnom periodu, kroz veliki broj konsultacija, okruglih stolova i javnu raspravu došli do rješenja usaglašena sa našom privredom i udruženjima privrednika“, saopštila je ministarka Sekulić.

Ona je izrazila nadu da će kroz podzakonska akta, koja tek treba da se donesu, novi propis biti još bolji.

Tokom jučerašnje rasprave u Skupštini poslanici iz vladajuće koalicije su tvrdili da će novi propis doprinijeti razvoju i daljem usaglašavanju sa evropskim zakonodavstvom, dok su parlamentarci iz opozicije ukazivali na lošu praksu i upravljanje privrednim društvima, u državnom vlasništvu, za koju strahuju da će se nastaviti i da će je “i dalje dirigovati politika i partijski centri” moći.

Bonus video: