DOSTAVLJAO VDT-U PRITUŽBU NA RJEŠENJE SDT-A

Vujović: Tužioci devet godina neće da uđu u Željezaru

On sumnjiči nikšićko tužilaštvo da je “prikrivalo počinioce krađe 105 hiljada eura koje su ranije izdvajane za zajedničku kasu”
2232 pregleda 2 komentar(a)
Sporenje iz bivše Željezare: Vujović juče ispred tužilaštva, Foto: Luka Zeković
Sporenje iz bivše Željezare: Vujović juče ispred tužilaštva, Foto: Luka Zeković

Predstavnik sedam bivših radnika nikšićke Željezare u stečaju Saša Vujović saopštio je juče, ispred Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT) i Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), da tužioci iz Podgorice i Nikšića “već devet godina ništa ne preduzimaju”, a upoznati su sa “pljačkom u tom preduzeću”.

“Ivica Stanković, Milivoje Katnić, Lidija Mitrović i Miljana Radović ništa ne preduzimaju povodom stanja u preduzeću u kojem su ostale ruševine... Devet godina glavni specijalni tužilac nije htio da uđe u nikšićku Željezaru, uzalud je pozivan”, rekao je Vujović. On sumnjiči nikšićko tužilaštvo da je “prikrivalo počinioce krađe 105 hiljada eura koje su ranije izdvajane za zajedničku kasu”. Bivši blagajnik preduzeća Miroslav Jokić oslobođen je pravosnažno odgovornosti.

Vujović je dostavljao VDT-u i pritužbu na rješenje SDT-a kojim je odbačena krivična prijava protiv rukovodioca Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću Steva Šekarića, ali je ona odbijena pa je lani odlučio da privatno goni tog tužioca.