Marković: Kolašin će imati privilegiju da prvi zgrabi benefite autoputa, očekujem ideje i veliku administrativnu agresivnost

Marković je ponovio stratešku opredjeljenost Vlade za ulaganjem u sjeverni region Crne Gore
99 pregleda 8 komentar(a)
Duško Marković, delegacija Kolašina, Foto: Vlada Crne Gore
Duško Marković, delegacija Kolašina, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 26.08.2018. 11:35h

Građani Kolašina će prvi osjetiti benefite autoputa kao kapitalnog infrastrukturnog projekta, saopštio je premijer Duško Marković i dodao da od novog rukovodstva Opštine očekuje predan rad kako bi taj trenutak dočekali spremno.

„Kolašin će imati privilegiju da prvi zgrabi benefite autoputa kao kapitalne državne investicije. Završetkom prioritetne dionice i otvaranjem turističkih centara na kolašinskoj strani Bjelasice prostor za biznis otvoriće se sam po sebi”, rekao je Marković, čestitajući građanima i rukovodstvu Kolašina Dan opštine.

On je naveo da Vlada pokazuje odlučnost da u Kolašinu u najkraćem mogućem roku stvori pretpostavke za punu valorizaciju potencijala za bolji život građana.

“Od vas stoga očekujem ideje i veliku administrativnu agresivnost. Vlada i moj Kabinet su otvoreni za svaku vašu inicijativu”, rekao je Marković.

On se, kako je saopšteno iz Vladine Službe za odnose sa javnošću, danas sastao sa predsjednikom opštine Kolašin, Milosavom Bulatovićem i potpredsjednicima Bojanom Kumburovićem i Danilom Medenicom.

Marković je ponovio stratešku opredjeljenost Vlade za ulaganjem u sjeverni region Crne Gore.

„Posvećeni smo tome od Kolašina do Gusinja. Kao predsjednik Vlade želim da sjever pretvorim u prostor koji će u ekonomskom, sociološkom i kulturnom smislu biti temelj Crne Gore“, naveo je Marković.

On je sa rukovodstvom Kolašina razmotrio ideje za više konkretnih projekata poput biznis zone, toplifikacije grada i zbrinjavanja čvrstog otpada, i razgovarao o potrebi poboljšanja komunalnih usluga i drugih servisa.