INFO DAN DESETOG JUNA

Za podsticaj razvoja preduzetništva u Baru 150 hiljada eura

Najviši iznos dodijeljenih sredstava po odobrenom biznis planu je pet hiljada eura.
432 pregleda 0 komentar(a)
Bar, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Bar, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock

Komisija za raspodjelu sredstava Opštine Bar raspisala je javni poziv za učešće u Programu podsticaja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku, za koji je opredijeljeno 150 hiljada eura.

“Ovaj program kreiran je u cilju podrške započinjanju sopstvenog biznisa, unapređenju postojećeg poslovanja i otvaranju novih radnih mjesta kroz pružanje potpore u vidu subvencija za biznis planove aplikanata”, navodi se u saopštenju barske Opštine.

Iz budžeta Opštine Bar za podsticaj razvoja preduzetništva po pozivu opredijeljeno je 150 hiljad eura, a najviši iznos dodijeljenih sredstava po odobrenom biznis planu je pet hiljada eura.

“Pravo da se prijave na javni poziv imaju nezaposleni koji se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje – Biro rada Bar, preduzeća i preduzetnici koji su registrovani u Centralnom registru privrdnih društava (CRPS) sa sjedištem na teritoriji Opštine Bar, kao i potencijalni preduzetnici koji žele da razviju svoju biznis ideju i započnu samostalno poslovanje”, dodaje se u saopštenju.

Info dan za sva pitanja u vezi sa javnim pozivom biće organizovan 10. juna u zgradi Opštine Bar od devet do 14 sati. Poziv za raspodjelu sredstava otvoren je 45 dana, odnosno do 8. jula.