URA: Falsifikovane bilanse "Plantaža" ne vidi samo državno tužilaštvo

Iz ove partije su javnosti prezentovali dva finansijska izvještaja “Plantaža” iz 31.07.2015. godine "na kojima su dva različita iznosa koja pokazuju gubitak ove državne kompanije"
4578 pregleda 12 komentar(a)
Kompanija "13 jul - Plantaže", Foto: Luka Zeković, Luka Zeković, Luka Zeković
Kompanija "13 jul - Plantaže", Foto: Luka Zeković, Luka Zeković, Luka Zeković

Krivičnu odgovornost koju u dva različita bilansa “Plantaža”, u kojima se umanjuje iznos gubitka ove državne kompanije za nekoliko miliona eura, a koji su napravljeni u istom danu vidi svako iole racionalan, ne vidi jedino crnogorsko tužilaštvo, navode danas iz Građanskog pokreta URA.

Iz ove partije su javnosti prezentovali dva finansijska izvještaja “Plantaža” iz 31.07.2015. godine "na kojima su dva različita iznosa koja pokazuju gubitak ove državne kompanije."

Finansijski izvještaj koji je dostavila URA
Finansijski izvještaj koji je dostavila URA(Foto: URA)

“Na prvom izvještaju je predstavljen gubitak od -4.902.173 eura, dok je na drugom izvještaju napravljenom istog dana taj iznos -1.646.279 eura. Za ovo montirano predstavljanje minusa u istom danu znao je i bord direktora ‘Plantaža’ ali bez ikakve reakcije”, navode u URA-i.

Finansijki izvještaj koji je dostavila URA
Finansijki izvještaj koji je dostavila URA(Foto: URA)

Navode i da "sljepilo tužilaštva predstavlja zapanjujuću situaciju jer ono što je potkrijepljeno materijalnim dokazima sud ne vidi."

“Iz tog razloga javnosti predstavljamo materijalni dokaz iz kojeg se može vidjeti da su u istom danu Verica Maraš i njene saradnici napisali dva različita bilansa "Plantaža“ umanjujući minus državne kompanije“, navode u URA-i.

Dodaju i da “Plantaže” godinama vode ljudi "koji tu državnu kompaniju guraju u propast".

“Očajnički, nakon što je javnost podrobnije imala priliku da upozna "kompetencije" i "kredibilitet" onih koji tu državnu kompaniju vode u propast isti posežu za plaćenim prostorom u medijima od para crnogorskih građna, pritom izbjegavajući javna sučeljavanja. U takvom plaćenom prostoru najbolje se može vidjeti lično dno koje se pod njihovim rukovođenjem nažalost sprema i nekada ponosu crnogorske privrede -‘Plantažama’”, zaključuju oni u saopštenju.

Bonus video: