Radović: Građani Srbije i BiH su više od turista, to su naši rođaci, prijatelji i komšije

"Ne dozvolite da nas svađaju i sjetite se da ovo nije država ni Đukanovića, ni Markovića, ni Marovića niti DPS, već časnih i poštenih ljudi”, poručio je Radović
10948 pregleda 23 komentar(a)
Radović, Foto: Vuk Lajović
Radović, Foto: Vuk Lajović

Predsjednik Skupštine opštine Budva, Krsto Radović, pozvao je građane Srbije i Bosne i Hercegovine da ljetuju u Crnoj Gori i Budvi, da su dobrodošli i rado viđeni gosti, te da se ne obaziru na, kako je rekao, nepromišljene izjave premijera Duška Markovića.

“Građani Srbije i Bosne i Hercegovine koji godinama ljetuju u Crnoj Gori znaju da su na našem primorju, kao, uostalom, i u cijeloj državi, izuzetno dobrodošli i rado viđeni gosti. Građani Srbije i Bosne i Hercegovine, u Crnoj Gori, jesu i više od turista, jer su to i naši rođaci, prijatelji, komšije. To su i građani sa kojima dijelimo zajednički prostor Balkana i, zajedno sa njima, nastojimo da od Balkana načinimo prostor koji se više neće prepoznavati po tome što, kako reče Bajaga, "svakih pedeset leta izbija rat",” kazao je Radović.

Prema njegovim riječima, “žalosno je što vlast pokazuje da je spremna da vlastiti interes željenog održavanja na vlasti zahvaljujući tenzijama podredi opštem interesu oporavka državne ekonomije nakon pandemije korona virusa”.

"Kako licemjerno, nakon odluke da se ne otvore granice i sa Srbijom i Bosnom i Hercegovinom, danas zvuči sladunjava sintagma koju je premijer Marković, koliko juče, koristio o Crnoj Gori kao "corona free destinaciji". Ovakvom odlukom, Crna Gora postaje, možda, "djelimično free destinacija", ali, sigurno, ne i "sasvim free destinacija". A premijeru Markoviću bi trebalo da je, na primjeru skorašnjeg izvještaja Freedom house, svježe saznanje o tome kako tanka linija dijeli djelimično slobodnu od posve neslobodne države.Stoga, građane Srbije i BIH pozivam da se isuviše ne obaziru na nepromišljene izjave premijera Markovića i da se ne ljute na građane Crne Gore zbog njegove izjave, već da se, kao i svake godine, odluče da svoj odmor provedu u Crnoj Gori, na crnogorskom primorju, gdje znaju da ćemo ih uvijek srdačno dočekati. Dragi građani Srbije i Bosne i Hercegovine, ne dozvolite da nas svađaju i sjetite se da ovo nije država ni Đukanovića, ni Markovića, ni Marovića niti DPS, već časnih i poštenih ljudi”, poručio je Radović.

Bonus video: