Maraš: Na Vuksanović Stanković bi se jedino naljutio Ivo Andrić

Maraš je kazala da je više nego sigurna da se i u privatnom životu i u profesionalnom angažmanu treba oslanjati na sopstveni talenat i ozbiljan rad

52167 pregleda 45 komentar(a)
Maraš, Foto: Savo Prelević
Maraš, Foto: Savo Prelević

Priznaću da sam neznalica, ali samo pod jednim uslovom: da ta mlada žena - koja me u crnogorskom parlamentu okvalifikovala neznalicom, prizna da je ona, suprotno meni, formatirana zvjezdica crnogorske egzibicionističke javne scene, ali sa zavidinim stručnim kvalifikacijama i ispoljenim opštim znanjem i obrazovanjem, koja tako referentno pravdaju njenu nezašutnu pamet, saopštila je danas Verica Maraš, izvršna direktorica Kompanije "13. Jul Plantaže", reagujući na jučerašnje skupštinsko izlaganje poslanice Socijaldemokratske partija (SDP) Draginje Vuksanović Stanković.

"Međutim, na njenu pamet i znanje se svakako ne odnosi čuvena rečenica Meše Selimovića, koju je ova osoba citirala prilikom svog skupštinskog izlaganja i javnog oslikavanja mojeg lika i djela, koja glasi "Dođu, tako ponekad vremena, kad pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!". Mislim - ukoliko mi moje "neznanje" to dozvoljava - da bi se jedino, na ovu mladu osobu i javnu djelatnicu, naljutio Ivo Andrić koji je ovu rečenicu rekao i napisao, a ne Meša Selimović, na kojeg sada, ovom prigodom rado podsjećam crnogorsku javnost, sljedećim citatima: "Uvijek je sumnjivo kad neko misli za sebe da je pametan". "Nijedan čovjek nije dovoljno pametan", istakla je Maraš.

Ona je kazala da je više nego sigurna da se i u privatnom životu i u profesionalnom angažmanu treba oslanjati na sopstveni talenat i ozbiljan rad.

"Ali sam isto tako sigurna da je pametnije u burnom neobavezujućem političkom životu privlačnom fizičkom izgledu dati primat", zaključila je Maraš.

Vuksanović Stanković je juče u Skupštini Crne Gore pitala potpredsjednika Vlade, Milutina Simovića, šta treba da se desi da se smijeni izvršna direktorka “Plantaža” Verica Maraš.

Bonus video: