Forbs: Kotor među 20 najsigurnijih evropskih destinacija

U tekstu se podsjeća da se Kotor nalazi na Uneskovoj listi svjetske kulturne baštine i da u tom gradu nije bilo registovanih slučajeva zaraze koronavirusom.

3987 pregleda 244 reakcija 15 komentar(a)
Kotor, Foto: Shutterstock
Kotor, Foto: Shutterstock

Prema uticajnom američkom časopisu Forbs, Kotor je među 20 najsigurnijih i najboljih evropskih destinacija za post-korona putovanja i turizam.

U članku objavljenom na sajtu Forbsa navodi se kako je "European Best Destination" organizacija (EBD) izdvojila 20 evropskih destinacija najmanje pogođenih koronavirusom, a koje predlaže kao pogodne destinacije za putovanja u idućim mjesecima.

Kotor je 11. na listi i EBD ga opisuje kao jedno od najljepših mjesta u Evropi za zaljubljene parove, ljubitelje hrane i pogodno mjesto za uživanje u prirodi, treking, šetnju ili vožnju bicikla.

Podsjeća se da se Kotor nalazi na Uneskovoj listi svjetske kulturne baštine i da u tom gradu nije bilo registovanih slučajeva zaraze koronavirusom.

"Crna Gora ima više bolničkih kreveta po glavi stanovnika nego Norveška, Irska i Kanada", navodi se u tekstu, i dodaje da je Crna Gora imala 60 puta manje slučajeva koronavirusa u odnosu na zemlje najpogođenije pandemijom.

Na visokom trećem mjestu na listi nalazi se Cavtat, a od hrvatskih gradova na spisku su i Zagreb i Rijeka, evropska prijestonica kulture u 2020. godini.

Na prvom mjestu je Tbilisi, glavni grad Gruzije, a na listi su i destinacije poput Krfa, Azorska ostrva, Varšave, Beča, Bohinja i Malte.

Bonus video: