Orlandić: Prvi komercijalni letovi 9. juna iz i za Njemačku i Mađarsku

"Raduje nas činjenica da će naš nacionalni avioprevoznik Montenegro airlines imati svoj prvi let 12. juna za Ljubljanu, odnosno 14. juna za Frankfurt"

14388 pregleda 328 reakcija 21 komentar(a)
Aerodromi u Podgorici (Ilustracija), Foto: Boris Pejović
Aerodromi u Podgorici (Ilustracija), Foto: Boris Pejović

Aerodromi Crne Gore dočekaće prve komercijalne letove 9. juna iz glavnog grada Mađarske Budimpešte i njemačkog graad Memingena, avioprevoznikom Wizz air, kazao je izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić.

On je dodao da će se istog dana poletjeti avioni iz Podgorice za Mađarsku i Njemačku.

"Naši aerodromi su u potpunosti spremni za opsluživanje putnika i vazduhoplova u novonastalim okolnostima i mogu reći da smo sa nestrpljenjem čekali dan obnove komercijalnog saobraćaja. Takođe, raduje nas činjenica da će naš nacionalni avioprevoznik Montenegro airlines imati svoj prvi let 12. juna za Ljubljanu, odnosno 14. juna za Frankfurt", kazao je Orlandić.

On je podsjetio na tvrdnje da aviokompanije sa kojima su sarađivali u prethodnom periodu su najavile ozbiljan povratak na crnogorske aerodrome.

"Međutim, zbog situacije sa koronavirusom u većini evropskih zemalja, rasporedi letova su još uvijek podložni izmjenama, o čemu ćemo na vrijeme obavještavati javnost. U svakom slučaju, mogu reći da će sredinom juna Crna Gora biti povezana sa nekim od glavnih evropskih gradova, a svima koji namjeravaju doći u zemlju u kojoj nema zarazenih korona virusom, želimo srdačnu dobrodošlicu”, zaključio je Orlandić.

Bonus video: