Izvršni direktor MA: Ne možemo zamisliti opstanak bez linije Podgorica - Beograd

"To je linija koja ima generator tražnje, gdje imamo uvijek veliko interesovanje i i te kako je bitna za turističku privredu", kazao je Ristić

32635 pregleda 786 reakcija 96 komentar(a)
Ristić, Foto: Medija centar Beograd
Ristić, Foto: Medija centar Beograd

Nacionalni avioprevoznik Montenegro Airlines (MA) trpi izuzetno veliku štetu zbog zabrane slijetanja na beogradski aerodrom, jer je u pitanju regionalno najbolja linija za koju uvijek postoji veliko interesovanje putnika, saopštio je izvršni direktor kompanije, Vlastimir Ristić.

On je u Jutarnjem program Televizije Crne Gore (TVCG) kazao da željno iščekuju informacije o tome kada će avioni MA moći ponovo da slijeću na beogradski aerodrom.

“Naše i interesovanje putnika je veliko. To su tradicionalne, poslovne veze, kao i studenti i zdravstvene usluge. Mi smo višeznačno povezani", rekao je Ristić i dodao da je MA spreman da obnovi linije čim se riješi to pitanje, prenosi portal RTCG.

On je dodao da je zabrana slijetanja je izuzetno teška odluka, jer je u pitanju regionalno najbolja linija.

"Sumarno posmatrano, to je najbolja linija i ne možemo da zamislimo opstanak bez nje. To je linija koja ima generator tražnje, gdje imamo uvijek veliko interesovanje i i te kako je bitna za turističku privredu. Trpimo izuzetno veliku štetu zbog toga", naveo je Ristić.

On smatra da pandemija koronavirusa ima razarajuće posljedice po avioindustriju.

"U MA imamo obaveze koje se tiču lizing rata aviona, odnosno kredita, i njih ne možemo da izbjegnemo. Postoje određeni minimumi u letačkoj operativi, koliko moraju da lete naše letačke posade. Svako probijanje tih termina može da izazove kasnije probleme u obuci", objasnio je Ristić.

On je kazao da je MA otvorio poslovnice u Podgorici i Budvi, a od danas kreće i prodaja.

"U četvrtak smo kroz sistem pustili prve letove. Planiramo da prvi let bude 12. juna za Ljubljanu, a 14. juna za Frankfrurt", saopštio je Ristić i najavio pokretanje linija prema Parizu i Beču.

On smatra da Crna Gora treba da ima dobru nacionalnu aviokompaniju i savjesno rukovođenje njome.

"Trudićemo da to afirmišemo, da raste kompanija, da se naši građani ponose time što imaju svoju nacionalnu aviokompaniju i što su toliko uložili da je sačuvaju", zaključio je Ristić.

Bonus video: