Ambasador Crne Gore u Kini

Pajović predstavio crnogorske proizvode

Događaj je pratilo skoro 550 hiljada kineskih internet korisnika

3460 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ambasador Crne Gore u Kini, Darko Pajović, predstavio je u okviru internet promocije crnogorske proizvode - vina iz Plantaža i Njeguški pršut i pozvao kineske turiste da posjete Crnu Goru i uživaju u njenoj prirodi.

Događaj pod nazivom Internetska uživo promocija proizvoda iz centralnoistočne Evrope održan je u Kini u organizaciji Biroa za trgovinu grada Ningbo provincije Zhejiang.

„Događaj je realizovan u okviru Trgovinskog sajma centralnoistočne Evrope koji se svake godine održava u ovom gradu, a ove godine se zbog pandemije održava preko interneta“, saopštila je agenciji Mina-business novinarka China Media grupe, Yu Xi.

Pajović je na tom događaju predstavio crnogorska vina i crnogorske razvojne programe, ekonomiju, turizam i međunarodnu saradnju s drugim zemljama.

„U Crnoj Gori žive razne etničke grupe s različitim kulturom i religijom s velikom multietničkom skladom,“ poručio je Pajović.

Događaj je pratilo skoro 550 hiljada kineskih internet korisnika.

Pajović je zahvallio gradu Ningbo koji je tokom borbe protiv epidemije COVID-19 Crnoj Gori donirao zaštitne maske i druge medicinske materijale.

Na promociji je emitovan i promotivni film o crnogorskom turizmu.

Ningbo je istočni grad Kine gdje se nalazi i luka s najvećem količinom pretovarenog tereta u svijetu. Luku je posjetila i crnogorska delegacija novinara u decembru tokom posjete Kini.

U Ningbou se svake godine održava Trgovinski sajam centralnoistočne Evrope u okviru Inicijative 17+1, između Kine i 17 zemalja regiona, u koju je uključena i Crna Gora.

To je kvalitetna platforma koja omogućava izvoz proizvoda iz zemalja centralnoistočne Evrope u Kinu.

U gradu Ningbo takođe se nalazi i stalni mol za prodaju proizvoda iz ovog regiona Evrope, u kojem svaka od 17 zemlja ima i svoj posebni prostor, uključujući Paviljon Crne Gore.

Preporučujemo za Vas