Beskamatni krediti za odmor u crnogorskim hotelima

Izvršni direktor Hipotekarne banke Esad Zaimović je kazao da imaju potpisane ugovore sa više od 80 hotela u kojima građani mogu ljetovati po sniženim cijenama

2606 pregleda 2 komentar(a)
Sa presa, Foto: Savo Prelević
Sa presa, Foto: Savo Prelević

Hipotekarna banka je u saradnji sa hotelskom privredom ponudila građanima beskamatne turističke kredite sa rokom otplate na 10 mjeseci koje mogu iskoristiti za ljetovanje u Crnoj Gori po cijenama koje su 20 do 50 odsto niže u odnosu na prošlu godinu.

Izvršni direktor Hipotekarne banke Esad Zaimović je kazao da imaju potpisane ugovore sa više od 80 hotela u kojima građani mogu ljetovati po sniženim cijenama.

"Ova ideja je potekla od Budvanske rivijere, a kasnije smo imali sastanke sa Odborom turističke privrede Privredne komore. Cilj je bio proizvod koji će biti interesantan građanima kao korisnicima kredita i hotelijerima koji će na taj način prodavati svoje kapacitete. Došli smo do modela koji podrazumijeva da hoteli daju ponudu sa sniženim cijenama od 20 do 50 odsto, a banka kredit bez kamate i troškova na 10 jednakih mjesečnih rata. Ovo je dio i društvene odgvornosti, da damo doprinos uz Vladine mjere za podršku privredi i građanima. Kredit se može dobiti brzo bez komplikovanih procedura u roku od dva dana. Građani koji se odluči za ljetovanje u hotelu donosi profakturu, a banka prebaca novac na račun hotela", kazao je Zaimović na konferenciji za novinare.

On je objasnio da se krediti kreću u rasponu do 300 do 3.000 eura, te da su računali koliko sa sniženim cijenama iznosi aranžman od sedam do 10 dana.

Predsjednik odbora turističke privrede u Privrednoj komori Ranko Jovović kazao je da je saradnja Privredne komore i Hipotekarne banke primjer solidarnosti u kriznim vremenima, te da ona ima za cilj ublažavanje posledica pandemije koronavirusa. On je dodao da je važno da se turistička privreda relaksira i da se oporavi u što kraćem roku.

Na sajtu banke se mogu naći svi hoteli sa kojima su potpisani ugovori.

Bonus video: