Vlada će MA uplatiti 79 hiljada eura za četiri humanitarna leta

"Obustava komercijalnog saobraćaja ima za posljedicu da se MA nalazi u nezavidnoj finansijskoj situaciji i da je izmirenje tekućih obaveza dovedeno u pitanje”, stoji u informaciji Vlade

4205 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Filip Roganović
Ilustracija, Foto: Filip Roganović

Vlada će nacionalnom avio-prevozniku Montenegro ejrlajnzu (MA) uplatiti iznos od 79.060 eura za četiri humanitarna leta u periodu od 5. maja do 1. juna, a radi se o četiri specijalna čartera i to jedan za Frankfurt, dva za Beograd i jednoj specijalnoj rotaciji Beč-Cirih.

To stoji u informaciji koja je danas razmatrana na Vladi.

“Letovi se odnose na humanitarni prevoz, shodno odluci Vlade Crne Gore, odnosno Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) za zarazne bolesti. Obustava komercijalnog saobraćaja ima za posljedicu da se MA nalazi u nezavidnoj finansijskoj situaciji i da je izmirenje tekućih obaveza dovedeno u pitanje”, stoji u informaciji Vlade.

Na predlog Vlade, krajem decembra Skupština je usvojila propis o pomoći MA od 155 miliona eura.

Sprovođenje posebnog zakona o ulaganju i konsolidaciji državnog avioprevoznik - MA je privremeno odloženo zato što se radi dodatna analiza opravdanosti ulaganja u tu državnu firmu.

Predsjednik Odbora direktora Nikola Vukićević ranije je “Vijestima” kazao da analiza treba da posluži kao osnova za izjašnjenje Agencije za zaštitu konkurencije (AZK) po pitanju legalnosti državne pomoći MA koja je predivđena posebnim zakonom.

Bonus video: