Koliko dažbina nije plaćeno za autoput?

Damjanović traži od sekretara Skupštine da mu omogući da dobije odgovore iz Ministarstva
0 komentar(a)
Autoput, Foto: Zoran Đurić
Autoput, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 10.02.2018. 17:59h

Ministar finansija Darko Radunović nije dostavio nezavisnom poslaniku Aleksandru Damjanoviću podatke o ukupnoj sumi novca koja se odnosi na oslobađanje od poreskih dažbina u okviru izgradnje autoputa Bar-Boljare.

Te informacije Damjanović je tražio 23. januara, a kako je istekao rok od 15 dana za odgovor Radunovića, poslanik je juče uputio novi dopis generalnom sekretaru parlamenta Aleksandru Jovićeviću da, shodno članu 50 Poslovnika parlamenta, preduzme mjere kako bi Ministarstvo finansija dostavilo tražene informacije.

“U skladu sa članom 50 Poslovnika Skupštine potrebno je da mi dostavite informacije o tome u kojem iznosu je, shodno odredbama Zakona o autoputu Bar- Boljare, u periodu od stupanja na snagu zakona, pa zaključno sa krajem prošle godine izvršeno oslobađanje od plaćanja carine na uvoz robe, opreme i postrojenja za potrebe izgradnje autoputa, kao i da li je bilo i u kojem iznosu oslobađanje od akciza”, naveo je Damjanović u dopisu ministru.

On je pitao u kojem iznosu je izvršeno umanjenje poreza na dobit, odnosno, oslobađanje od plaćanja doprinosa za obavezno socijalno osiguranje, kao i poreza na dohodak fizičkih lica i u kojem je obimu promet proizvoda i usluga namijenjen izgradnji autoputa na koji je plaćen porez na dodatu vrijednost po stopi od nula odsto.

Bonus video: