Marković sa predstavnicima inspekcijskih organa: Nastaviti borbu protiv sive ekonomije

Predstavnici uprava predstavili su najnovije podatke o preduzetim aktivnostima
3 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Gov.me
Vlada Crne Gore, Foto: Gov.me
Ažurirano: 09.02.2018. 15:20h

Koordinacija inspekcijskih službi u prošloj godini dala je odlične rezultate, ali je neophodno preduzeti dodatne korake na poboljšanju normativnih i drugih pretpostavki za efikasnu borbu protiv sive ekonomije, ocijenjeno je na sastanku premijera Duška Markovića sa predstavnicima inspekcijskih organa.

Marković je danas održao redovni mjesečni sastanak sa predstavnicima inspekcijskih službi, na kojem je ocijenjeno da je koordinacija inspekcijskih službi u prošloj godini dala odlične rezultate.

"Na sastanku je konstatovano da u ovoj godini treba nastaviti dosadašnje aktivnosti, pri čemu treba dodatnu pažnju usmjeriti na rashodnu stranu budžeta”, saopšteno je iz Vlade.

Predstavnici uprava predstavili su najnovije podatke o preduzetim aktivnostima.

"Na sastanku je ocijenjeno da prvi rezultati rada Komisije za suzbijanje sive ekonomije ulivaju ohrabrenje posebno kada je riječ o kontroli akcizne robe”, dodaje se u saopštenju.

Na sastanku je zaključeno je da sve nadležne službe treba da vode aktivnosti nesmanjenim tempom.

Sastanku su prisustvovali potpredsdjednici Vlade Milutin Simović i Zoran Pažin, ministri finansija, ekonomije i održivog razvoja i turizma Darko Radunović, Dragica Sekulić i Pavle Radulović kao i predstavnici Uprave za inspekcijske poslove, Poreske i Uprave carina.

Bonus video: