Devet miliona eura Monstatu za novu zgradu

Vlada će za ovu upravu kupiti do šest hiljada kvadrata poslovnog prostora, a platiće ga u tri godine za po tri miliona

11037 pregleda 160 reakcija 15 komentar(a)
Sa današnje sjednice Vlade, Foto: Vlada Crne Gore
Sa današnje sjednice Vlade, Foto: Vlada Crne Gore

Vlada je danas usvojila informaciju na osnovu koje će u naredne tri godine izdvojiti devet miliona eura za kupovinu nove poslovne zgrade za potrebe Uprave za statistiku Monstat.

U informaciju, koji je pripremila državna Uprava za imovinu se navodi da se u budžetu nalazi stavka od tri miliona eura za "izdatke u građevinske objekte" pa predlažu da se kupi poslovni prostor od 5,5 do šest hiljada kvadrata a da se plati u naredne tri godine sa po oko tri miliona eura.

"Rukovodeći se predmetnim metodologijama i tržišnim cijenama nekretnina koje odgovaraju dostavljenom zahtjevu Uprave za statistiku, procjenjuje se da bi se cijena po metru kvadratnom kretale u rasponu od 1.700 do 2.100 eura po kvadratu", navedeno je u informaciji.

Monstat se sada nalazi u dijelu zgrade stare radio stanice, preko puta Osnovne škole "Savo Pejanović", u kojoj se nalazi i Privredni sud. U obrazloženju je navedeno da taj prostor ne odgovara potrebama Monstat i čuvanja statističkih podataka i arhiva, na što je ukazao i Eurostat.

Bonus video: