Budi odgovoran: Evidentirane dvije primjedbe

Prijave su se odnosile na nepropisno parkiranje u Podgorici i Budvi.

1989 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Screenshot
Ilustracija, Foto: Screenshot

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice su evidentirane dvije primjedbe, na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna.

Evidentirane prijave su se odnosile na nepropisno parkiranje u Podgorici i Budvi.

Građanin Podgorice žalio se da je na Trgu Božane Vučinić u Podgorici, i pored vidnog znaka o zabranjenom parkiranju, cijela kolovozna traka zauzeta parkiranim vozilima.

"Saobraćaj ne može da se odvija normalno. Prije par dana povrijeđen je pješak, jer se od nepropisno parkiranih vozila na sred puta ne vidi kolovoz", navodi se u pritužbi.

Prijava evidentirana u Budvi odnosila se takođe na parkiranje vozila na kolovozu.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta i kol centara Poreske uprave na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Bonus video: