Miličković podnio krivične prijave protiv Stankovića, Krivokapića, Konjevića i Vuksanović-Stanković

Tri poslanika sumnjiči zato što su na sjednici Skupštine Crne Gore 29. decembra 2015. podržali izmjene i dopune Zakona o energetici koje su, kako napominje Miličković u prijavi, “u koliziji sa četiri člana Zakona o energetici i u suprotnosti sa osam članova Ustava Crne Gore”, a VDT-a Stankovića sumnjiči što nije reagovao sa visoke i odgovorne pozicije koju pokriva

10581 pregleda 62 reakcija 10 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Vasilije Miličković dostavio je Agenciji za zaštitu konkurencije krivičnu prijavu koju je prošle sedmice podnio Vrhovnom državnom tužilaštvu protiv VDT-a Ivice Stanković, njegove supruge Draginje Vuksanović- Stanković, i još dva poslanika SDP-a Ranka Krivokapića i Raška Konjevića.

Tri poslanika sumnjiči zato što su na sjednici Skupštine Crne Gore 29. decembra 2015. podržali izmjene i dopune Zakona o energetici koje su, kako napominje Miličković u prijavi, “u koliziji sa četiri člana Zakona o energetici i u suprotnosti sa osam članova Ustava Crne Gore”, a VDT-a Stankovića sumnjiči što nije reagovao sa visoke i odgovorne pozicije koju pokriva.

Krivična prijava
Krivična prijavafoto: Vasilije Miličković

“Bili su dio organizovane kriminalne grupe čije su posljedice brutalna i bezobzirna pljačka svih građana potrošača električne energije i što je možda još opasnije, gušenje i davljenje i onako ojađene i opustošene privrede, posebno one koja ima visoko učešće elektricne energije u sami proces proizvodne djelatnosti. Gospodo iz Agencije, detaljno sam vam pojasnio članove Ustava koji su zgaženi,zbrisano je čitavo poglavlje ekonomskog uređenja,ubijena je logika i zdrav razum”, istakao je Miličković u obraćanju Agenciji za zaštitu konkurencije.

On je napomenuo da se berzanska cijena struje mijenja iz sekunde u sekundu, ali je od strane Vlade CG fiksirana iz vjetroelekrana na 96 E/MWH a iz minihidroelektrana “na nevjerovatnih 104,4 E/MWH, i to na period od 30 godina.

“Taj ko je fiksirao berzansku cijenu i to na 500 odsto većem nivou (nedavno je cijena struje na Budimpeštanskoj berzi bila između 10 i 18 E/MWH) je mnogo hrabar ili bolje reći “ludo hrabar” i sve to na teret nas građana, našeg budžeta, privrede. Brutalna pljačka između ostaloga zahvaljujući korumpiranosti našeg sistema kojim vlada oboljela partitokratija”, naglasio je Miličković.

Bonus video: