Janjušević: Postoji osnovana sumnja da je Žugić zloupotrijebio službeni položaj

On je kazao da je veliki broj građana Crne Gore revoltiran i ogorčen, jer ih je, kako je naveo Janjušević, na brutalan način obmanula i prevarila CBCG

5768 pregleda 4 komentar(a)
Janjušević, Foto: PR Centar
Janjušević, Foto: PR Centar

Programski direktor Centra za političku edukaciju, Dragiša Janjušević saopštio je danas da postoji osnovana sumnja da je guverner Centralne banke Crne Gore (CBCG) Radoje Žugić, zloupotrebio službeni položaj, obmanjući i dovodeći u zabludu veliki broj građana, koji su zbirno oštećeni za desetine miliona eura, a zarad sticanja lične koristi.

"Ovim putem pozivamo i nadležne organe da preduzmu određene radnje u skladu sa zakonom vezano sa pomenutom prevarom", istakao je Janjušević.

On je kazao da je veliki broj građana Crne Gore revoltiran i ogorčen, jer ih je, kako je naveo Janjušević, na brutalan način obmanula i prevarila CBCG.

"Naime, početkom pandemije koronavirusa i uvođenja vanrednih mjera građanima se obratio guverner Centralne banke, Radoje Žugić, sa tvrdnjom da građani mogu ući u program moraturijuma na njihove kredite u trajanju od tri mjeseca ne trpeći nikakve posljedice u pogledu plaćanja dodatnih troškova, kamata ili nekih posebnih servisa. Kako je ovih dana istekao pomenuti moratorijum građani se suočavaju sa novim Amortizacionim planovima otplate koji predviđaju po nekolike stotine eura dodatnih troškova na pojedinačne kredite, bilo da su potrošački, stambeni, hipotekarni ili neki drugi", istakao je Janjušević.

Poručio je i da su za CBCG već vezane korupcionaške afere sa prethodnim viceguvernerom, a koji je procesuiran kod nadležnih organa.

Bonus video: