Dakićevcima stopirana isplata 1,37 miliona

Advokat Ćupić smatra da su donijetom odlukom stečajnog upravnika povrijeđene odredbe Zakona o izvršenje i obezbjeđenju, kao i odredbe Zakona o upisu nepokretnosti u katastar

9732 pregleda 4 komentar(a)
Jovanić se izjašnjava o prigovoru, Foto: Savo Prelević
Jovanić se izjašnjava o prigovoru, Foto: Savo Prelević

Advokatska kancelarija Branislava Ćupića uložila je Privrednom sudu prigovor na odluku stečajnog upravnika “Radoja Dakića” u stečaju, Mladena Markovića, od 8. juna kojom je planirana raspodjela skoro 1,37 miliona eura za 48 bivših radnika. Njih zastupa advokat Veselin Raspopović, a potraživanja je trebalo da im budu isplaćena ove sedmice.

Nova raspodjela je stopirana dok se stečajni sudija Blažo Jovanić ne izjasni o ovom prigovoru.

Radi se o novcu prihodovanom prošle godine od prodaje dijela imovine bivše fabrike mašina kompaniji Voli.

Advokat Ćupić smatra da su donijetom odlukom stečajnog upravnika povrijeđene odredbe Zakona o izvršenje i obezbjeđenju, kao i odredbe Zakona o upisu nepokretnosti u katastar.

“Nije identifikovana površina u dijelu katastarske parcele nad kojom je uspostavljena zaloga. Nema zakonsko uporište tvrdnja stečajnog upravnika da je založena imovina naknadno definisana, naknadnim angažovanjem vještaka geodetske struke, u postupku izvršenja. Razlog je to što nakon postupanja vještaka geometra, koji je naknadno identifikovao dio zemljišne površine nad kojom je navodno uspostavljena zaloga, nije izmijenjena sadržina rješenja o izvršenju i rješenja o ispostavi zaloge”, naveo je u Ćupić u prigovoru sudu.

Bivši radnici “Radoja Dakića”, njih skoro 1.800, već 15 godina potražuju oko 60 miliona eura za zarade i kamate, a za to imaju pravosnažne presude.

Bonus video: