Radnici ostali na ulici

Firma je prošle godine zakupila hotel Queen of Montenegro, ali im je rečeno da objekat moraju napustiti nakon izgubljenog sudskog spora
230 pregleda 2 komentar(a)
protest radnika, Foto: Zoran Đurić
protest radnika, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.02.2018. 08:54h

Privredni sud Crne Gore pokrenuo je stečajni postupak u budvanskoj firmi “Queen Management”, u vlasništvu biznismena Branka Dikija Kažanegre, a 42 preostalih radnika ostali su bez posla i na ulici.

Predsjednica Sindikata radnika tog preduzeća Nevenka Goranović objasnila je novinaru “Vijesti” da je zahtjev za pokretanje stečaja podnijet Privrednom sudu 23. januara.

Rekla je da je to učinio ili gazda te kompanije ili izvršna direktorica Marina Gardašević: “Zbog trajne insolventnosti i nelikvidnosti”, kako se navodi u rješenju suda.

„Već u ponedjeljak tražićemo socijalni program od Vlade. Smatramo da nijesmo građani drugog reda u odnosu na radnike ostalih preduzeća koji su dobili otpremninu od države“, kazala je Goranović.

Ona je navela da je ta firma tokom prošle godine imala u zakup hotel Queen of Montenegro od OTP banke, ali da im je rečeno da “nakon izgubljenog spora” moraju 1. novembra napustiti hotel.

“Duguju nam dvije plate i uplatu doprinosa za 15 mjeseci“, tvrdi Nevenka Goranović.

Navela je da je od oko 100 radnika - koliko je nekad radilo u poznatom bečićkom hotelu, gazda ranije jedan dio “poveo sa sobom”.

Navedena kompanija registrovana je, prema podacima iz Centralnog registra privrednih društava, 2013. godine.

Preostali bivši radnici sada kažu da su “preveslani” od Kažanegre i njegovog poslovnog partnera Dragana Purka Ivančevića.

“I to onog trenutka kada su iz bivše firme Queen of Montenegro prebačeni u Queen Management. Poslije sprovedenog stečaja u Ivančevićevu Queen of Montenegro, ta kompanija je likvidirana”.

Sud je pozvao povjerioce „Queen Management” DOO Budva da u roku od 30 dana prijave svoja potraživanja.

Prvi sastanak povjerioca zakazan je za 19. mart, a ročište za ispitivanje potraživanja 23. marta.

Stečajni sudija u ovom predmetu je Blažo Jovanić, predsjednik Privrednog suda Crne Gore.

Bonus video: