Novo naselje za privlačenje kupaca - stranih državljana

Za kupljen stan, državljanstvo na poklon

Adriatic Marinas počeo reklamiranje stanova u novom kompleksu, nudeći uz kvadrate i crnogorski pasoš

59683 pregleda 446 reakcija 112 komentar(a)
Novo naselje za privlačenje kupaca - stranih državljana: “Boka Place”, Foto: Porto Montenegro
Novo naselje za privlačenje kupaca - stranih državljana: “Boka Place”, Foto: Porto Montenegro

Kompanija “Adriatic Marinas” iz Tivta već je iznijela na tržište nekretnine iz kompleksa nazvanog “Boka Place”, novog dijela luksuznog tivatskog nautičko-turističkog naselja Porto Montenegro, iako će gradnja početi tek krajem godine.

U reklami se navodi da će strani kupci uz kvadrate stanova i poslovnih prostora, gratis dobiti i crnogorsko državljanstvo.

Projekat “Boka Place” Vlada je nedavno uvrstila na “Listu prioritetnih projekata iz oblasti turizma“, čime investitori dobijaju niz administrativno-fiskalnih povoljnosti za realizaciju tih projekata, a jedna od njih je mogućnost da oni koji u te projekte ulažu svoj novac, dobiju i crnogorsko državljanstvo.

Riječ je o dodjeli državljanstva “prijemom radi realizacije posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore”, a koji je među stranim investitorima u Crnoj Gori poznat kao CBI (Citizenship by Investment). Stoga, Porto Montenegro već kao dodatnu povoljnost prilikom prodaje nekretnina u “Boka Place” reklamira i mogućnost da njihovi novi vlasnici, uz stan, dobiju i crnogorski pasoš.

“Budite dio ove izvanredne nacije preko CBI programa. Ova šema je otvorena za sve strance koji uspune unapijred definisanu obavezu prema državi i pruža vam jedinstvenu mogućnost da dobijete crnogorski pasoš nakon što investirate - donirate u poseban Vladin fond ili kupite nekretninu. To je nasljeđe i povoljnost za vašu familiju. Crnogorski pasoš omogućava vam slobodno kretanje u 123 države svijeta, uključujćii i šengen-zonu, a uz planirani ulazak Crne Gore u EU do 2015, kao vlasnik pasoša tada ćete ćete imati i niz dodatnih povoljnosti”, piše u brošuri za “Boka Place” koju je služba prodaje Porto Montenegra počela ovih dana da distribuira zainteresovanim klijentima širim svijeta.

Za CBI program na raspolaganju su 144 stambene jedinice u “Boka Place”.

“Ovdje vi kao kupac jedne ili više nekretnina da biste ispunili zahtjev za minimalnom investicijom od samo 450.000 eura, možete dobiti crnogorsko državljanstvo i pasoš koji je rangiran kao 34. u svijetu po globalnoj mobilnosti”, navode iz službe prodaje Porto Montenegra.

Novi kompleks gradiće se u sjevernom i sjeveroistočnom dijelu Porto Montenegra, uz Jadransku magistralu na potezu od novog kružnog toka na Seljanovu, do aktuelnog glavnog ulaza u Porto Montenegro blizu međunarodne škole “Knightsbridge International”.

Centralni dio ovog kompaksa je novi luksuzni kondo-hotel ranga pet zvjezdica, kapaciteta 96 hotelskih smještajnih jedinica, plus 144 stambene rezidencije u ovom dijelu naselja koje mogu biti uključene u hotelski pul. Njime će upravljati “Kerzner International”, vodeća međunarodna kompanija koja se bavi izgradnjom i upravljanjem rizortima, destinacijama, ultraluksuznim hotelima i inovativnim iskustvima u oblasti zabave i igara na sreću.

“Kerzner” je, između ostalog autor brenda “One&Only” i “Atlantis Resorta” u Dubaiju, a u Tivtu će nastupiti pod brendom “Siro”. Novi hotel, pored ostalog, sadržaće i 20-metarski otvoreni bazen te posebno veliki i veoma sadržajan SPA i wellness centar. Čitav kompaks Boka Place sadržaće niz manjih trgovina, kafea, restorana, knjižara, auto-salon, veliki cinepleks bioskop, zid za penjanje, kao i veliki supermarket, te obilje javnih i zelenih površina, sa naglaskom na novouređeni veliki centralni trg u ovom dijelu Porto Montenegra.

Najmanji apartman košta 190 hiljada eura

U strukturi nekretnina koje se već nude kupcima preko službe prodaje Porto Montenegra su studio, jednosobni, dvosobni i trosobni apartmani koji koštaju od 190.000 do 347.000 eura, dok cijene za trosobne penthaus luksuzne apartmane nisu objavljene u brošuri i dobija ih samo zainteresovani klijent u direktnom kontaktu.

Inače, Porto Montenegro procjenjuje da će izgradnja ovog kompleksa u kome će se otvoriti 96 novih radnih mjesta, koštati skoro 50 miliona eura, a sve bi trebalo da bude završeno na proljeće 2023.