Vlada posjeduje 41,63 odsto novog preduzeća

„Sveti Stefan hoteli” u plusu 307.000€

Kompanija je nastala u avgustu prošle godine nakon što je završeno restrukturiranje većinski državne hotelske grupe Budvanska rivijera i iz njene imovine izdvojeni Sveti Stefan hoteli

5798 pregleda 129 reakcija 5 komentar(a)
Posao nove firme da naplaćuje kiriju za grad-hotel Sveti Stefan, Foto: Vuk Lajović
Posao nove firme da naplaćuje kiriju za grad-hotel Sveti Stefan, Foto: Vuk Lajović

Kompanija Sveti Stefan hoteli ostvarila je dobit od 306.998 eura od januara do kraja juna ove godine, pokazuje izvještaj o poslovanju. Tom preduzeću je posao da svaka tri mjeseca naplaćuje kiriju od izdavanja Svetog Stefana i Miločera.

Poslovni polugodišnji prihodi kompanije iznosili su 488.678 eura, a rashodi 183.196 eura.

Prema podacima iz bilansa stanja, neraspoređena dobit iz prethodnog perioda iznosi 561.706 eura.

Kompanija je nastala u avgustu prošle godine nakon što je završeno restrukturiranje većinski državne hotelske grupe Budvanska rivijera i iz njene imovine izdvojeni Sveti Stefan hoteli.

Vlada posjeduje 41,63 odsto tog novog preduzeća, AIK banka biznismena Miodraga Kostića 19,98 odsto, a Fond PIO 12,82 odsto. Paket od 9,44 odsto vlasništva sakriven je iza kastodi računa. Zavod za zapošljavanje je peti po veličini akcionar Sveti Stefan hotela, a kompanija Stratex Development je šesti vlasnik sa 1,49 odsto.

Prema podacima iz izvještaja menadžmenta, Odbor direktora je 13. aprila odlučio da za april, maj i jun stavi van snage odluku o utvrđivanju mjesečne naknade za članove.

Preporučujemo za Vas