Radnici "Boke" primili platu preko druge firme?

Bivši radnici i povjerioci Vektra Boke, okupljeni u NVO, pozvali su još jednom tužilaštvo da “spriječi nezakonitosti pojedinaca u tom preduzeću i da zaštite nedužne radnike od izumiranja”

11817 pregleda 58 reakcija 2 komentar(a)
Hotel "Plaža", Foto: Slavica Kosić
Hotel "Plaža", Foto: Slavica Kosić

Predstavnik nevladine organizacije Radnici Boke, Đorđe Rajak rekao je da, iako je Savjet za privatizaciju zabranio otuđenje objekata Vektra Boke “postoji sumnja da je hotel “Plaža” izdvojen ili iznajmljen novootvorenoj sestri firmi Boka Plaža.

”Kao dokaz, danas su radnici Vektra Boke, njih 17, dobili platu preko te firme. Samim tim su ponovo prekšene sve zakonske odredbe”, saopštio je juče Rajak.

On je kazao da su tužilaštvu uputili dopunu prijave da se ispita i kompletna privatizacija HTP-a Boka.

Rajak je rekao da za danas zakazanu Skupštinu akcionara Vektra Boke još nije udovoljeno na više zahtjeva manjinskih akcionara da im se dostavi materijal za sjednicu.

“Nisu dostavili materijal za sjednicu da bi se mogli upoznati i pripremiti, iako ih na to zakon obavezuje. Nijesu ni dostavili revizorski izvještaj akcionarima, odnosno nama povjeriocima”, naglasio je Rajak.

Bivši radnici i povjerioci Vektra Boke, okupljeni u NVO, pozvali su još jednom tužilaštvo da “spriječi nezakonitosti pojedinaca u tom preduzeću i da zaštite nedužne radnike od izumiranja”.

Bivši radnici Vektra Boke, njih 78, predali su krivičnu prijavu zbog Plana reorganizacije preduzeća, za koji tvrde da se sprovodi na njihovu štetu.

Rajak je saopštio i da Privredni sud, na čelu sa predsjednikom Blažom Jovanićem, ocjenjujući da u ovom slučaju "krše sve zakonske i ustavne odredbe”.

Kompanija Vektra Montenegro, kontroverznog biznismena Dragana Brkovića, ima 59,45 odsto akcija Vektra Boke, a Vektra Investments 33,34 odsto akcija. Brković je kupio bivše državno HTP “Boka“ krajem 2007.godine, a investicije i razvoj osnovne djelatnosti nekad poznate hotelske firme ostale su na obećanjima.

Bonus video: