Vuković u Golubovcima: Na svakih par stotina metara primjetne su investicione aktivnosti

"Svakako da se najznačajniji projekat odnosi na realizaciju IV faze rekonstrukcije puta od Golubovaca do Mataguža, odnosno do stadiona Trešnjica, dužine preko jednog kilometra vrijednosti cca 900.000 eura", istakao je Vuković

5623 pregleda 7 komentar(a)
Vuković u posjeti Golubovcima, Foto: Glavni grad Podgorica
Vuković u posjeti Golubovcima, Foto: Glavni grad Podgorica

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, saopštio je danas da će u infrastrukturu Golubovaca u ovoj godini biti uloženo dva miliona eura.

On je kako je saopšteno iz Glavnog grada Podgorica sa saradnicima i predsjednicom Opštine u okviru Glavnog grada - Golubovci Tanjom Stajović, danas obišao radove na rekonstrukciji IV faze puta Golubovci-Mataguži, izgradnji kapele i sekundarne kanalizacione mreže u Golubovcima.

Vuković je konstatovao da se ovaj dio Podgorice ubrzano razvija i da su danas Golubovci jedno veliko gradilište.

"Na svakih par stotina metara primjetne su investicione aktivnosti koje realizuju menadžment Opštine u okviru Glavnog grada - Golubovci i Glavni grad, zahvaljujući čemu mi na ovom prostoru obezbjeđujemo značajno bolje uslove za život", istakao je Vuković.

U saopštenju se dodaje da je on u tom kontekstu "podsjetio na uspješnu realizaciju kapitalnih projekata u ovom dijelu Podgorice".

"Svakako da se najznačajniji projekat odnosi na realizaciju IV faze rekonstrukcije puta od Golubovaca do Mataguža, odnosno do stadiona Trešnjica, dužine preko jednog kilometra vrijednosti cca 900.000 eura", istakao je Vuković dodajući da je riječ o krupnom investicionom poduhvatu i izrazio očekivanje da će se i ovaj posao uspješno završiti do kraja godine.

Gradonačelnik Podgorice je saopštio da je započet projekat koji su Golubovci dugo čekali, a to je izgradnja gradske kapele, odnosno prve faze izgradnje centralnog groblja za ovaj dio grada vrijednosti pola miliona eura.

"Možemo da konstatujemo da radovi idu veomo dobro i da ćemo u narednih dva mjeseca prisustvovati činu predaje na upotrebu kapele koja je u izgradnji“, ocijenio je Vuković i dodao da na teritoriji Opštine Golubovci ekipe Vodovoda i kanalizacije izvode radove na izgradnji novih vodovoda.

"Nakon što smo završili vodovod za selo Berislavci, krenuli smo da gradimo vodovod u Ponarima i vodovod na centralom platou Golubovaca. Samo u ovoj godini dobićemo otprilike 13 km nove vodovodne mreže vrijedne preko 300.000 eura", kazao je Vuković.

On je rekao da osim toga, na ovom potezu vrijedno rade i kolege iz privrednog društva "Putevi".

"Nema zetskog sela u kome nijesu bili aktivni i zahvaljujući tome stanje putne infrastrukture u Golubovcima je podignuto na značajno viši nivo. Investicije koje su samo u ovoj godini realizovane premašuju 300.000 eura. Prethodno su svoj dio posla završile i kolege iz preduzeća Komunalne usluge, tako da smo dobili i novu rasvjetu u mnogim djelovima ovog kraja, a vrijednost tih investicija premašuje dva miliona eura", rekao je Vuković i obećao da će gradska uprava nastaviti da vrijedno radi na teritoriji Golubovaca i u narednom periodu.

"Iako nijesmo još ni na polovini mandata mi smo praktično ispunili 70% programa, tako da ako nastavimo ovako uveliko ćemo premašiiti ono što smo planirali našim programom", zaključio je Vuković.

Predsjednica Opštine u okviru Glavnog grada Tanja Stajović je istakla da se na teritoriji te opštine uspješno realizuju svi kapitalni projekti i da sve investicije teku planiranom dinamikom.

"Situacija sa koronavirusom nas nije zaustavila jer sve realizujemo u predviđenim rokovima", istakla je Stajović i uputila zahvalnost Glavnom gradu i gradskim preduzećima na svemu što čine za bolji kvalitet života građana Opštine Golubovci.

Ona je pozvala građane Golubovaca da poštuju mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT) i da svojim primjerom pokažu da čuvaju sebe, svoje porodice i zdravlje cijelog društva, te najavila da će Opština Golubovci sjutra u centru Golubovaca na dva punkta građanima dijeliti zaštitne maske.

Bonus video: