Sredinom juna započet rad na izradi strateškog dokumenta “Stambena politika Crne Gore”

Tim dokumentom će, kako je istakao u Skupštini odgovarajući na pitanje poslanika Socijaldemokrata Borisa Mugoše, biti precizirane ciljne grupe koje mogu ostvariti to pravo i načini i kriterijumi za ostvarivanje ovog prava

5618 pregleda 53 reakcija 4 komentar(a)
Marković danas u parlamentu, Foto: Savo Prelević
Marković danas u parlamentu, Foto: Savo Prelević

Predsjednik Vlade Duško Marković kazao je da je sredinom prošlog mjeseca započet rad na izradi strateškog dokumenta “Stambena politika Crne Gore”, kojim će biti definisan novi model stambene politike za rješavanje stambenih potreba po povoljnim uslovima za sve kategorije stanovništva.

Tim dokumentom će, kako je istakao u Skupštini odgovarajući na pitanje poslanika Socijaldemokrata Borisa Mugoše, biti precizirane ciljne grupe koje mogu ostvariti to pravo i načini i kriterijumi za ostvarivanje ovog prava.

“Poseban segment odnosi se na ciljnu grupu mladih ali i stručnih ljudi, deficitarnih zanimanja, radi smanjenja unutrašnjih migracija, i očuvanja deficitarnog kadra u Crnoj Gori”, rekao je Marković.

Predsjednik kluba poslanika Socijaldemokrata i Liberalne partije Boris Mugoša je pitao premijera u kojoj je fazi realizacije projekat, odnosno model rješavanja stambenog pitanja mladih.

Marković je istakao da je započet rad na tekstu Nacrta zakona o socijalnom stanovanju.

„Navedeni propis predstavljaće pravni osnov za implementaciju svih programa koji imaju za cilj podršku države i jedinica lokalne samouprave u rješavanju stambenih potreba građana koji na tržištu ne mogu da riješe stambenu potrebu”, rekao je premijer.

Bonus video: