Carević: Bezakonje po svaku cijenu zarad ličnih interesa!!!

Scenario o otimanju plaže Ploče izrežiran još 2017. god. koji će kasnije ispostavilo se realizovati sudovi I određeni državni organi!

42447 pregleda 0 komentar(a)
Ploče, Foto: -
Ploče, Foto: -

Skandal o davanju plaže Ploče na tender po svaku cijenu ne cijeneći pritom pravni status iste i pozitivno pravne propise koji su na snazi, je izrežiran u nekim centrima moći koji ispostaviće se kasnije imaju odlučan uticaj na sudove i njihovo odlučivanje kao i na određene državne organe koji će sve to sprovesti u djelo.

Kako drugačije objasniti činjenicu da JPMD od 25.05.2016. god. pa sve do ljeta 2018.god. ne uvažava Pravosnažne presude Višeg i Vrhovnog suda CG već ih ignoriše i ne postupa po istim, tj ne pristupa svojim obavezama iz presude i iz ugovora član 11. u kojem se kaže da će se aneksom odrediti dužina trajanja ugovora shodno uloženim finan. sredstvima u izgradnju plaže a na osnovu metodolgolije JPMD po važećem cjenovniku po 1m2 za zakupljenu lokaciju u momentu sklapanja istog.

Dakle potpuno je jasno da ovakvo ponašanje JPMD ima oslonac u strukturama moći koje im stoje iza leđa i da je ovo i ovakvo njihovo ponašanje upravo početak scenaria protivzakonitog, a zasnovanog na korupciji otimanja plaže Ploče.

Ali počećemo redom od samog dolaska Peđe Jelušića na čelo JPMD u kuolarima su krenule špekulacije o tome daće plaža Ploče uskoro na tender,i sve dok on to nije povjerio nekim našim prijateljima nismo to uzimali za ozbiljno. Shodno gore navedenog shvatili smo ustvari da je scenario o otimanju plaže već bio režiran. Kasnije 2018.god. u martu naš zahtjev za izdavanje papira za rad i urgencije iz maja iste godine dobili smo i zvanično potvrdu onoga u šta smo i sumnjali a to je službeno saopštenje JPMD da ne možemo dobiti papire jer je ugovor istekao, a sve suprotno upravo gore navedenim presudana u kojima stoji da je ugovor na snazi, da proizvodi pravno dejstvo i da je uslov njegovog prestanka ili raskida sudska odluka jer je to uslov iz člana 28. istog ugovora.

Takođe potvrda naših navoda je i svjedočenje izvjesnog Stalbeka Mishakova vlasnika Ananti hotela u Reževićima čije je otvaranje istog povjerio predsjedniku Opštine Budva odnosno našem bratu Marku Careviću a među ostalim zvanicama je bio prisutan i gosp. Zoran Ćoćo Bećirović. Gosp. Stalbek je kasnije došao u naš hotel Odissey, predstavio se kao Deripaskin zastupnik gdje nam je predočio da će plaža Ploče do ljeta iduće godine ići na tender, da će oni pobjediti na isti i ponudio nam da mi idalje ostanemo korisnici uz određenu naknadu.

Dakle postavlja se osnovano i jedino opravdan pitanje odakle,kako, i na koji način su svi gore navedeni znali unaprijed za ovo a da pritom još nije bilo ni Prvostepene presude u Osnovnom sudu u Kotoru. Takođe u prilog istih stavova je i raspisani Javni poziv koji je kriminalno motivisan a sa ciljem, i s obzirom na svoj jedan stav da se eventualni novi zakupac treba dogovoriti sa vlasnicima zemljišta u zaleđu o korišćenju prilaznog puta do plaže. Što znači da je u startu diskriminatorski, a u smislu da je Javni, ograničava se mogućnost svim zainteresovanim da učestvuju na istom što automatski predstavlja štetu i za Državu CG jer se ne može postići eventualno cijena ili visina nadoknade koja je i realna. Već je postavljen na monopolistički način tj. sa ciljem da se samo jednom ponuđaču ili eventualno njegovim bliskim firmama omogući učešće na tender tj., Olegu Deripaski.

Dakle kada bi ovo o ograničavanje pristupnih puteva postala praksa onda bi izvjesno je sve plaže na crnogorskoj obali bile limitirane u smislu prilaska iz razloga što bi se svim vlasnicima zemljišta preko čijih se nekretnina stiže do istih omogućilo da pregrađuju prilazne puteve i selektivno se dogovaraju o eventualnom korišćenju istog puta.

Na kraju želimo pozvati sve Državne organe, posebno SDT kojem ćemo u najskorije vrijeme predati svu raspoloživu dokumentaciju da bi mogli na valjan način cijeniti sve okolnosti ovdje učinjenih teških krivičnih dijela počinioca organizovanih u zločinačku kriminalnu organizaciju a zarad koristi pojedinaca, a na štetu u prvom redu Države CG kao i onima koji su ovu plažu sagradili svojim rukama, svojim novcem i teškim dugogodišnjim radom.

Svi gore navedeni organi i pojedinci zaposleni u njima na žalost umjesto da štite Državni i Javni interes što im je osnovni zadatak i opis posla, oni upravo rade suprotno a s obzirom kome se pokušava namjestiti ovako prljav posao i činjenicom da taj čovjek raspolaže ogromnim materijalnim bogatstvom jasno je da koristeći organe koje predstavljaju koriste to upravo za ličnu korist.