Vuksanović Stanković: Stavljanjem na dnevni red Zakona o PIO ostvarena velika pobjeda

Kaže da se svaka uspješna politika mjeri konkretnim rezultatima koje postigne

11294 pregleda 198 reakcija 21 komentar(a)
Vuksanović Stanković, Foto: Luka Zeković
Vuksanović Stanković, Foto: Luka Zeković

Predsjednica SDP-a, Draginja Vuksanović Stanović rekla je da ta partija svim postojećim i budućim penzionerima čestita "veliku pobjedu" koja je ostvarena stavljanjem na dnevni red Zakona o PIO koji bi trebalo da bude usvojen na sjednici Skupštine početkom naredne sedmice.

"Ovo je prije svega pobjeda pravde, pobjeda građanske inicijative koju je pokrenuo SDP u kojoj je bio uključen veliki broj građana, sindikata koji su se zalagali za zakon koji briše nepravdu prema velikom broju naših građana. Mi u SDP osjećamo veliku, prije svega moralnu satisfakciju, što je naša gotovo jednogodišnja uporna i principijelna borba urodila plodom i što će se poslanici konačno moći izjasniti o ovom zakonu. Podsjećamo da je Klub poslanika SDP 7 puta predlagao raspravu o ovom zakonu, odnosno da smo zakonski tekst i uputili u skupštinsku proceduru, ali da za sve to vrijeme od strane vlasti nije bilo sluha za odbranu interesa penzionera. Ipak na kraju, ono što je najvažnije, interesi ove brojna populacije naših građana konačno će biti zaštićeni", rekla je Vuksanović Stanković.

Kaže da se svaka uspješna politika mjeri konkretnim rezultatima koje postigne.

"Politika kako je mi u SDP vidimo nije galama, ni samo kritika ili kritizerstvo, već strpljiv i uporan rad i najvažnije konkretan rezultat. Drago nam je da smo povodom ovog konkretnog pitanja, zajedno sa svim ostalima, kroz snažan javni pritisak i politički angažman ostvarili rezultat. Rezultat od kojeg će naši penzioneri, oni koji su gradili ovu zemlju, imati koristi kroz brojne povoljnosti koje Zakon o PIO predviđa", saopštila je Vuksanović Stanković.