Vlada usvojila izmjenu Uredbe: U CG se može ući samo sa dva litra piva

“Propisano je da će se posjedovanje, prodaja i transport alkoholnih pića bez hologramske zaštitne trake nakon isteka perioda od tri mjeseca od stupanja na snagu uredbe, smatrati prometom proizvoda bez odgovarajuće akcizne markice”, navodi se u saopštenju
118 pregleda 6 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Vlada Crne Gore
Vlada Crne Gore, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 01.02.2018. 20:02h

Vlada je danas usvojila dopunu Uredbe o obilježavanje duvanskih proizvoda i alkoholnih pića kontrolnim akciznim markicama, koja bi trebalo da doprinese efikasnijem sprovođenju utvrđene akcizne politike.

Iz Vladine Službe za odnose s javnošću saopšteno je da se dopunom rješenja, koja se odnose na izgled i sadržaj kontrolne akcizne markice za obilježavanje alkoholnih pića, stvaraju pretpostavke za suzbijanje nelegalnog prometa, kao i uvođenje dodatnih mjera zaštite od falsifikovanja.

“Propisano je da će se posjedovanje, prodaja i transport alkoholnih pića bez hologramske zaštitne trake nakon isteka perioda od tri mjeseca od stupanja na snagu uredbe, smatrati prometom proizvoda bez odgovarajuće akcizne markice”, navodi se u saopštenju.

Vlada je usvojila i izmjenu Uredbe o uslovima i postupku za ostvarivanje prava na oslobođenje od plaćanja carine i PDV-a, kojom se ograničava količina piva i gazirane vode sa dodatkom šećera, koja se unose u putničkom prometu robe uz pravo na oslobođenje od plaćanja carine i PDV-a, sa važećih 16 litara na dva.

Vlada je usvojila Informaciju o potpisivanju pisma namjere između nacionalnih operatera tržišta gasa iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore i prihvatila njegov tekst u vezi sa osnivanjem projektne kompanije Jonsko-jadranskog gasovoda.

“Potpisivanje je planirano na sastanku Projektnog menadžment tima za izgradnju Jonsko-jadranskog gasovoda, u okviru ministarskog sastanka čiji je domaćin Ministarstvo energetike Azerbejdžana”, kazali su iz Vlade.

Oni su objasnili da je pismo namjere osnov za definisanje sporazuma o osnivanju projektne kompanije, dok su predlog već prihvatili predstavnici ostalih zemalja učecnica projekta.

Bonus video: