Sekulić: Plan nam je da u naredna tri mjeseca subvencioniramo zarade u bruto iznosu od 18 miliona eura

"Podrška za novo zapošljavanje je produžena do kraja godine i time omogućavamo subvencioniranje minimalne bruto zarade u iznosu od 70 odsto za svakog novozaposlenog u bilo kojem sektoru u Crnoj Gori", kazala je Sekulić

6254 pregleda 3 komentar(a)
Dragica Sekulić, Foto: Gov.me
Dragica Sekulić, Foto: Gov.me

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić kazala je tokom konferencije predstavljanja trećeg paketa ekonomskih mjera da je plan u naredna tri mjeseca da Vlada subvencionira zarade u bruto iznosu od 18 miliona eura i da su fokusirani na 3.500 preduzeća i 25.000 zaposlenih.

"Podrška za novo zapošljavanje je produžena do kraja godine i time omogućavamo subvencioniranje minimalne bruto zarade u iznosu od 70 odsto za svakog novozaposlenog u bilo kojem sektoru u Crnoj Gori", kazala je Sekulić.

Ona je dodala da je za program za unapređenje konkurentnosti privrede koji obuhvata 17 programskih linija, opredijeljeno je 10 miliona eura.

"Cilj nam je da kroz ovaj Program što više preduzeća u CG iskoristi mogućnost bespovratnih sredstava i grantova za kofinansiranje investicija i nova zapošljavanja", zaključila je Sekulić.

Povezani članci

23. Jul 2020.

Za subvencije za plate oko 18 miliona eura

Bonus video: