Orlandić: Profit da puni budžet države a ne privatnih kompanija

Orlandić, koji je izvršni direktor Aerodroma, kazao je da je to preduzeće poslovanje u prošloj godini završilo sa rekordnim profitom većim od 15 miliona eura, što je 50 odsto više u odnosu na 2018, koja je sama po sebi bila jedna od najuspješnijih

4799 pregleda 52 reakcija 40 komentar(a)
Danilo OrlandićSocijaldemokrate, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Danilo OrlandićSocijaldemokrate, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Očuvanje državnih resursa i uvećanje njihovog profita, koji bi punio budžet države, a ne privatnih kompanija, cilj je koji Socijaldemokrate (SD) zagovaraju, saopštio je član Glavnog odbora te partije, Danilo Orlandić.

Ispravnost tog pristupa se, kako smatra, najbolje se vidi na primjeru Aerodroma Crne Gore.

„Naime, Aerodromi Crne Gore su jedno od najvrijednijih crnogorskih preduzeća, koje je velikim rastom prihoda, letova i generalno rezultata, jasno pokazalo da država ima kapaciteta da uspješno vodi i sačuva preduzeća“, naveo je Orlandić u saopštenju.

Orlandić, koji je i izvršni direktor Aerodroma, kazao je da je to preduzeće poslovanje u prošloj godini završilo sa rekordnim profitom većim od 15 miliona eura, što je 50 odsto više u odnosu na 2018, koja je sama po sebi bila jedna od najuspješnijih.

„Dodatno, prošle godine dočekano je 2,7 miliona putnika, što je oko 8,5 odsto više u odnosu na rekordnu 2018. godinu“, dodao je Orlandić.

Prošle godine se saobraćaj sa crnogorskih aerodroma realizovao prema 30-ak država i 70 destinacija.

„Neke od najboljih svjetskih aviokompanija su naši partneri. Njemačka Lufthansa, ruski Aeroflot, Turkish airlines i poljski Lot. Osim toga, u Crnoj Gori, avio-prevoz više nije privilegija bogatih, jer smo zajedničkim radom sa niskobudžetnim aviokompanijama omogućili nikad bliže evropske metropole”, rekao je Orlandić.

Orlandić je, govoreći o investicijama, rekao da se ozbiljnost bilo kog rukovodstva mjeri donošenjem strateških odluka, poput uvođenja noćnog letenja na aerodromu u Tivtu koje će naredne godine biti i moguće.

“I izgradnja Terminala 2 na Aerodromu Tivat vrijedna 3,5 miliona eura je najznačajnija investicija od 2006. godine, a predstavlja samo dio planova na kojima se radi uz podršku Vlade”, dodao je Orlandić.

On je naveo da su SD pokazale u prethodne tri godine odgovornost prema državnim resursima.

“Naša zemlja, Crna Gora, povezana sa Evropom i svijetom, naš je cilj. A svako ko je na tom stanovištu, naš je prijatelj”, zaključio je Orlandić.

Bonus video: