Petković: Više je Porto Montenegro imao koristi od Tivćana, nego građani od njih

Osvrnuvši se na tvrdnju Kusovca da je Porto Montenegro donio koristi Tivćanima, Petković je kazao da gradu koji želi da valorizuje turizam, Porto Montenegro jeste potreban, ali "u drugačijem, transparentnijem i poštenijem obliku od ovoga kakav je sada"
286 pregleda 7 komentar(a)
Porto Montenegro, Foto: Siniša Luković
Porto Montenegro, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 01.02.2018. 13:56h

Predsjednik tivatskog odbora DPS, dr Siniša Kusovac, umjesto da se građanima, kao što to radi pred izbore, obrati direktno, odnosno izađe na pozvani duel “oči u oči”, krije se potpisom iza saopštenja pisanog vjerovatno u Podgorici, kazao je predsjednik Bokeškog foruma dr Andrija Petković.

"Jer, zaista nije nam jasno da neko ko želi dobro građanima Tivta, tek tako oprašta 6 miliona. Onda, kad naša infrastruktura nije ni približno onakva kakva je pod njegovim “ružičastim naočarima”. Onda kad se građanima koji se javljaju na adresu Bokeškog Foruma isključuje struja u vrijeme praznika i slava. Onda kad škole i vrtići vape za renoviranjem, a prijeko potrebnog Centra za djecu sa posebnim potrebama nigdje nema… Mnogo je toga što se još može navesti, ali prostora je premalo," rekao je Petković.

Kusovac je ranije kazao da Opština Tivat ima ugovornu obavezu da podrži Porto Montenegro.

Osvrnuvši se na tvrdnju Kusovca da je Porto Montenegro donio koristi Tivćanima, Petković je kazao da gradu koji želi da valorizuje turizam, Porto Montenegro jeste potreban, ali "u drugačijem, transparentnijem i poštenijem obliku od ovoga kakav je sada."

"Jer, više su “Porto Montenegro” i svi njegovi dosadašnji vlasnici imali koristi od Tivta i Tivćana, nego što su Tivćani imali od njih. Osim nekih koji se ponašajući se prema Tivtu i Boki, kao “majka prema ludoj kćerki” uvlače u priču punu zabluda i nipodoštavanja svega onog što je Tivat predstavljao prije dolaska g-dina Kusovca i njemu sličnih. A predstavljao je mnogo, othranio brojne porodice, privolio brojne goste i bez “elitne marine” i grandioznioh projekata podgoričkih tajkuna," kaže Petković.

On je predsjednika tivatskog odbora DPS još jednom pozvao na TV duel.

"G-dine Kusovac, još jednom Vas u ime Bokeškog Foruma pozivam na TV duel, gdje ćemo se gledati oči u oči i pred građanima Tivta, na nadam se kulturan i civilizovan način razmjeniti, na moju sreću potpuno različite stavove. Po pitanju budućnosti, sadašnjosti i prošlosti Tivta. Nije u našem gradu, a pogotovo u predgrađu ni izbliza slika tako ružičasta, kao ispod vaših naočara," zaključio je predsjednik Bokeškog foruma.

Bonus video: