Firma Osmi red traži da se uključi i tužilaštvo

Nastavak glavne rasprave i izvođenja dokaza biće 28. februara.
556 pregleda 1 komentar(a)
Kodra, Foto: Luka Zeković
Kodra, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.01.2018. 19:59h

U Privrednom sudu juče je kratko nastavljena, na momente, žučna rasprava u sporu nastalom po tužbi kompanije Osmi red koja, prema korigovanom tužbenom zahtjevu, potražuje od privatne Specijalne bolnice Codra u Podgorici, ukupno 324.796,3 eura.

Direktorica Osmog reda Angelina Vuković, na početku ročišta zatražila od sudije Faruka Mušovića, da po službenoj dužnosti obavijesti državnog tužioca da je tuženi izvršio knjiženja suprotno Zakonu o računovodstvu i međunarodnim standardima sa obilježjima falsifikata i prevarnih radnji, a sve sa ciljem da prevari tužioca i poslovnu banku od koje je dobio višemilionski kredit.

Vuković je tražila i nezavisnog vještaka da se proces ne bi prolongirao.

Punomoćnica Codre Marija Šofranac kazala je da su navodi Vuković “u potpunosti neosnovani, da tuženi ne duguje ništa tužiocu, i da nepravilnosti postoje jedino u radu tužioca”.

"Mi smo dostavili uz podnesak od 16. 01. 2018. godine ažurirane analitičke kartice iz kojih se jasno utvrđuje da dug ne postoji, a što će se na kraju krajeva utvrditi iz finansijskog stanja i vještačenja u toku postupka i priloženih dokaza”, dodala je Šofranac.

Sudija Mušović odlučio je da za sada državnom tužiocu ne dostavlja predmete tog spora, po predlogu tužioca, te da o tom predlogu može odlučivati u zavisnosti od daljeg toka postupka i utvrđenog činjeničnog stanja. Sud je izveo relevantne dokaze u sporu, sve sporne fakture u vezi sa dužničko povjerilačkim odnosima dviju stranaka.

Nastavak glavne rasprave i izvođenja dokaza biće 28. februara.

Bonus video: